Prva slovenska kulturna ambasada v zamejstvu je našla svoj dom na domačiji Edija Kebra v naselju Ceglo na italijanski strani Brd. Ta korak je pomemben del projekta Festivala vizualnih umetnosti Art Circle, ki je tudi vključen v program Evropske prestolnice kulture Go!2025.

Prva slovenska kulturna ambasada v zamejstvu je našla svoj dom na domačiji Edija Kebra v naselju Ceglo na italijanski strani Brd. Ta korak je pomemben del projekta Festivala vizualnih umetnosti Art Circle, ki je tudi vključen v program Evropske prestolnice kulture Go!2025. Dogodka so se udeležili minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon, veleposlanik RS v Italiji Matjaž Longar in generalni konzul RS v Trstu Gregor Šuc.

Minister Arčon je izrazil hvaležnost za delo Art Circle in poudaril, da so kulturne ambasade pomembne za ohranjanje slovenske kulture in jezika v zamejstvu.

Domačin Cristian Keber je izrazil veselje nad sodelovanjem z Art Circle in poudaril, da je njihova domačija že sodelovala s predhodnikom MMMArt. Na domačiji že ustvarjajo trije slovenski umetniki, ki pravijo, da sodelovanje z mednarodnimi umetniki bogati njihov ustvarjalni proces.

Poleg tega je bila odprta tudi razstava "Poljska v žarišču" v Vili Vipolže, sodelovanje med Poljsko in Slovenijo, ki bo razstavljala dela sodobnih poljskih umetnikov še mesec dni, nato pa bo razstava gostovala na Poljskem.

Uredništvo, foto: Radio Robin