Krhki (ne)močni svet – Festival Literature sveta – Fabula 2022

Fabula 2022

Krhki (ne)močni svet – Festival Literature sveta – Fabula 2022

Tudi letos med nas prihaja festival Literature sveta – Fabula, ki se bo odvijal med 4. marcem in 15. aprilom 2022. V sodelovanju s Cankarjevim domom smo pripravili pester literarni program, s katerim želimo domači javnosti predstaviti avtorice in avtorje svetovnega formata ter odpirati aktualna družbena vprašanja.

Z dogodki v živo in po spletu bo festival gostil vrhunske mednarodne literarne ustvarjalce in ustvarjalke, katerih knjige bodo v slovenskih prevodih izšle pred festivalom. V bogatem spremljevalnem programu se Fabula tudi letos povezuje z drugimi področji umetnosti, del programa pa namenja tudi najmlajšemu bralnemu občinstvu.

Osrednji gostje letošnjega festivala bodo Sergej Lebedjev, Mieko Kawakami, Zora del Buono, Marieke Lucas Rijneveld, Dino Pešut, Chimamanda Ngozi Adichie, Didier Eribon, Ivana Šojat, Brina Svit in Maja Haderlap.Pridružite se nam na ...

Fabulini literarni večeri:
5. marec ob 20. uri
, Cankarjev dom: Otvoritev festivala
18. marec ob 20. uri, Cankarjev dom: Fabulin literarni večer z Zoro del Buono
10. april ob 20. uri, Cankarjev dom: Fabulin literarni večer z Mariekom Lucasom Rijneveldom
14. april ob 20. uri, Cankarjev dom: Fabulin literarni večer z Mieko Kawakami
6. april, ob 20. uri, Cankarjev dom: Fabulin literarni večer z Ivano Šojat
Fabula Hub:10. marec ob 20. uri, Cankarjev dom: Fabula Hub z Dinom Pešutom
Fabula v teoriji:15. marec 2022 ob 20. uri, Cankarjev dom, Linhartova dvorana: Fabula v teoriji s Chimamando Ngozi Adichie
16. marec ob 20. uri, Cankarjev dom, Linhartova dvorana: Fabula v teoriji z Didierjem Eribonom

Več o festivalu

Prepustite se letošnjemu izboru dobre literature in bogatemu festivalskemu programu, s katerim si želimo omogočiti kar največji mogoči prenos med literaturo in prostori; iz območja ranljivosti posameznika in posameznice v širši diskurz skupnosti in aktualnega časa.

Vabljeni, da se nam pridružite na Fabuli 2022!

PR - Beletrina