Leta 2021 je ameriška medijska osebnost in podjetnica Kim Kardashian vložila zahtevo za ločitev od Kanyeja Westa, enega najbolj kontroverznih in cenjenih hip hop umetnikov v glasbeni industriji.

Leta 2021 je ameriška medijska osebnost in podjetnica Kim Kardashian vložila zahtevo za ločitev od Kanyeja Westa, enega najbolj kontroverznih in cenjenih hip hop umetnikov v glasbeni industriji. Par, čigar premoženje ocenjujejo na dve milijardi dolarjev, je na kocko postavil vse, med drugim delo, družino in – kar je najpomembnejše – ugled. Kot pravi eden od pravnih komentatorjev: „Tako Kim kot Kanye sta želela sporazumno ločitev ... Kmalu je postalo jasno, da ne bo tako. Postalo je grdo, postalo je sporno.“ Dvodelni dokumentarec „Kim proti Kanyeju: ločitev“ bo na sporedu 12. novembra ob 21.00 na kanalu TLC. Takoj je dostopen na HBO Max streaming platformi.

Dokumentarec nudi ekskluziven dostop do grenkih detajlov enega od najzanimivejših ločitvenih primerov v zgodovini. Čeprav je bilo videti, da sta ustvarjena eden za drugega, je kmalu postalo jasno, da se zakon ne bo obdržal, saj je bilo Kanyejevo vedenje za Kim preveč. Potem ko ga je izključila iz Kardashianovega imperija, so ga zanemarjanje, izolacija in ljubezen do družine spodbudili, da poskuša obdržati zakon, toda ni se mogel kosati s pravnim strojem Kardashianovih.

Kim in Kanye imata še naprej različna mnenja o mnogih vidikih svoje slave in načina življenja, kar je povzročilo nerešljiva nesoglasja. Kot odkriva njegov odvetnik: „Kanyeju ni bilo všeč, kako je Kim skrbela za otroke.“

Učinkov te brutalne ločitve na Kim ne smemo podcenjevati, kajti kot opisuje njen nekdanji medijski strateg: „Nočne more, nespečnost, anksioznost, težave v zvezi, težave s samozavestjo, če lahko tako rečete ... bilo je res boleče.“ Specialist za ločitve pravi: „Njegova taktika je bila, da jo izčrpa, bil je enostavno brez milosti. Videl sem, kako se obnaša kot emocionalni terorist, saj jo je maltretiral prek družabnih medijev.“ Ločitev se je končala s prijateljskimi sporazumi, skupnim skrbništvom za otroke, Kanye mesečno Kim plačuje 200 tisoč dolarjev preživnine. A odvetnica za primere nasilja v družini verjame: „Kim je odšla ravno pravi čas.“

Kot pove pravni strokovnjak: „Kanye je bogat in vpliven umetnik, toda ni še imel stika z nečim tako močnim, ko je pravni stroj Kardashianovih.“ Ko se je ločitev odvijala, je postajal Kanye vse bolj zaskrbljen za varnost otrok, ki so odraščali pred očmi javnosti, saj jim je Kim dovolila uporabljati TikTok. Strokovnjaki poudarjajo, da je bil Kanye užaljen, ker so ga ignorirali, bal se je, da jih Kim „vzgaja, da postanejo slavne osebnosti in bi jih izkoriščala“. Kar se je začelo kot ljubezenska in lepa zveza, je postalo vojna za skrbništvo nad otroki in boj na družabnih omrežjih.

VIR: WBD