V imenu župana Občine Izola Danila Markočiča vas vljudno vabimo na dogodek, na katerem bo podpisano pismo o nameri za vzpostavitev Hiše ribiške industrije Izola.

V imenu župana Občine Izola Danila Markočiča vas vljudno vabimo na dogodek, na katerem bo  podpisano pismo o nameri za vzpostavitev Hiše ribiške industrije Izola. 

Potekal bo
v sredo, 9. februarja 2022, ob 10. uri v Izolani – Hiši morja

Občina si prizadeva na območju nekdanje tovarne Argo zgraditi muzej in center odličnosti ribiške  industrije. Pismo o nameri sta leta 2019 v ta namen že podpisala takratna kmetijska ministrica in  minister za gospodarstvo, ob tej priložnosti pa se bo podpisnikom pridružilo še podjetje Delamaris. 

Interaktivna hiša ribiške industrije bo namenjena povečanju promocije, trženja in vzreje rib ter uživanja slovenskega ulova. Na podlagi izjemne zgodovine industrijskega in obrtniškega lovljenja morskih rib v  širšem Slovenskem primorju bo nadgradila projekt Kilometer nič ter Izolano – Hišo morja. Nudila bo izobraževanje za ribiče in zgodbe o ribištvu za širše ciljne skupine, omogočala povezovanje ribičev,  
ohranjanje in obujanje spomina na nedavno preteklost ter zavedanje pomena bogate slovenske ribiške  in ribje predelovalne kulturne dediščine. Z izdelovanjem in ponudbo spominkov ter prikazovanjem  priprave rib in ribjih jedi bo aktivno vključevala ženske v dopolnilne dejavnosti ribištva. Dodano vrednost  bodo predstavljali kulinarični tečaji ter turistična dejavnost centra v smeri doživljajskega  petzvezdičnega turizma z obogateno resničnostjo in virtualno predstavitvijo zgodovine ribiške industrije  Slovenije. Predstavili bomo tudi prve idejne rešitve, ki so bile izdelane s sofinanciranjem evropskih  sredstev. 

Poleg župana Občine Izola bosta sodelovala na dogodku 

- mag. Iztok Škerlič, direktor Javnega zavoda za podjetništvo Izola, in  

- mag. Janez Rebec, direktor podjetja Delamaris, d. o. o. 

Lokacija:
Izolana – Hiša morja, Ulica Alme Vivoda 3, Izola. 

Vljudno vabljeni. 

PR: Občina Izola