Delničarji družbe Elektro Primorska so se sestali na 29. seji skupščine delničarjev, na kateri so se seznanili z odstopom dveh članic nadzornega sveta, predstavnic delničarjev ter odločali o odpoklicu člana nadzornega sveta družbe in izvolitvi novih članov.

Datum objave:
26. februar 2024

Avtor:
povzeto po sporočilu za javnost
Delničarji družbe Elektro Primorska so se sestali na 29. seji skupščine delničarjev, na kateri so se seznanili  z odstopom dveh članic nadzornega sveta, predstavnic delničarjev ter odločali o odpoklicu člana nadzornega sveta družbe in izvolitvi novih članov.

Delničarji družbe Elektro Primorska so se pretekli teden sestali na 29. seji skupščine družbe, na kateri so obravnavali spremembe v nadzornem svetu družbe. Na skupščini delničarjev je bilo prisotnega 82,9 odstotkov zastopanega kapitala družbe.

Delničarji so seznanili z odstopom dveh članic nadzornega sveta, predstavnic delničarjev. Eva Knez je podala pisno odstopno izjavo iz razloga nezdružljivosti funkcij, dne 18. 10. 2023, Jasna Kalšek pa iz osebnih razlogov, dne 22. 12. 2023.

Delničarji so izglasovali odpoklic člana nadzornega sveta družbe, odpoklicanemu članu nadzornega sveta g. Pavlu Rebercu mandat preneha s pretekom dneva zasedanja skupščine, dne 21. 2. 2024.

Delničarji Elektra Primorska so na skupščini izglasovali nove člane nadzornega sveta družbe. Za člane nadzornega sveta družbe, ki zastopajo interese delničarjev, so bili za mandatno obdobje štirih let, ki začne teči 22. 2. 2024, izvoljeni: Tamara Volf Žagar,  Mojca Veljkovič in Aleš Markočič. (kp)

VIR: Naš Stik