V novembru 2022 se je pričela rekonstrukcija Adamičeve ceste v Grosupljem, sprva na odseku od trgovine Hofer proti občini.

V novembru 2022 se je pričela rekonstrukcija Adamičeve ceste v Grosupljem, sprva na odseku od trgovine Hofer proti občini. Obnovilo se je kanalizacijo, vodovodne napeljave, elektro povezave in telekomunikacijske vode, potekala je tudi izgradnja opornega zidu, ki bo služil novi kolesarski povezavi. V začetku marca pa bodo na tem delu že začrtane končne linije, postavljeni bodo namreč robniki. Asfalterska dela so povezana s temperaturami, pričakujemo jih pred koncem marca.
Dela na Adamičevi cesti so se v decembru pričela tudi na odseku od križišča z Gasilsko cesto do krožišča pri Kovinastroju. V tem delu se pod asfaltom skriva vse od vodovoda, meteorne kanalizacije, fekalne kanalizacije, Telekomovih cevi, Telemachovih cevi, T-2 omrežja, Elektro vodov in še napajanje za javno razsvetljavo. Terminsko tudi v tem delu pričakujemo, da bo še pred koncem marca potekalo tudi asfaltiranje ceste.

Se pa v marcu dela na Adamičevi cesti že pričenjajo tudi v samem centru mesta, kar bo od udeležencev v prometu zahtevalo še nekoliko več potrpežljivosti. Da bomo o zaporah in obvozih kar najbolje obveščeni, lahko vse aktualne informacije o le teh spremljamo na povezavi: https://www.grosuplje.si/objava/641897.
Adamičeva cesta bo v dolžini cca. 1.600 m, skozi center mesta, dobila novo voziščno konstrukcijo, uredile se bodo tudi obojestranske površine za pešce in kolesarje. Prav tako se bodo uredila avtobusna postajališča, ki bodo dobila tudi nadstrešnico, površine za parkiranje ter semaforizirano križišče z Ljubljansko cesto.

VIR: Občina Grosuplje