Leta 1991 je postal najmlajši direktor SNG Opere in baleta Ljubljana, svoje resnično poslanstvo pa našel leto kasneje, ko je postal (prav tako najmlajši) umetniški vodja Festivala Ljubljana.

Leta 1991 je postal najmlajši direktor SNG Opere in baleta Ljubljana, svoje resnično poslanstvo pa našel leto kasneje, ko je postal (prav tako najmlajši) umetniški vodja Festivala Ljubljana. Leta 1995 je poleg tega prevzel direktorski položaj Festivala Ljubljana, ki ga uspešno vodi še danes. A njegovo udejstvovanje ni omejeno le na Slovenijo. Že leta 1997 je postal podpredsednik Evropskega združenja festivalov EFA s sedežem v Bruslju,

od leta 2005 do leta 2017 pa je bil njegov predsednik. Še vedno ostaja tesno povezan z združenjem, trenutno kot predsednik Festivalske akademije in častni član Evropskega združenja festivalov. Je prejemnik številnih nagrad kot so Bettetova in Župančičeva nagrada za umetniške ustvarjanje. Da umetnost ni samo njegov poklic, temveč način življenja, dokazuje njegovo redno nastopanje v vlogi klarinetista na različnih svetovnih odrih.

PR - Mediaspeed