Sprožilo se je nekaj novih plazov, najhujši pod Velenjskim gradom ogroža 2 stanovanjska objekta.

Sprožilo se je nekaj novih plazov, najhujši pod Velenjskim gradom ogroža 2 stanovanjska objekta. Ceste Janškovo selo, Sopota–Plešivec in odcep Trbul so zaprte. Civilna zaščita Mestne občine Velenje je na terenu in pomaga najbolj ogroženim. Če potrebujete pomoč gasilcev, pokličite na številko 112!
 
Vsi pomoči potrebni so zapustili začasni namestitveni center v Rdeči dvorani; zbrane stvari, ki so ostale, smo razvozili po občinah, kjer nujno potrebujejo oblačila in opremo. Jutri, v ponedeljek, pričenjamo z novimi akcijami zbiranja pomoči za prizadete v poplavah. 
 
Ponoči in tekom dneva se je sprožilo nekaj novih plazov. Najhujši, ki ogroža 2 stanovanjska objekta, je pod Velenjskim gradom. Objekta smo preventivno izpraznili in zaprosili za mnenje geologa.
 
Zaradi posledic poplav in zemeljskih plazov je nekaj cest še neprevoznih (Janškovo selo, Sopota–Plešivec), zato do nekaterih objektov in občanov še vedno ne moramo dostopati (Velunjski graben).
 
Zaradi nadaljevanja širjenja plazu smo zaprli lokalno cesto odcep Trbul (pri Ožirju). Stanovalce Zgornjega Šaleka, ki so vezani na to cesto, pozivamo, da avte preventivno umaknejo nižje od plazu.
 
V naslednjih tednih sledi natančnejši popis posledic na celotni javni, komunalni in cestni infrastrukturi ter čimprejšnja sanacija najnujnejšega.
 
Velenjski javni zavodi so ponovno združili moči in pripravili akcijo zbiranja pomoči. Jutrišnja akcija bo potekala pred Mercator centrom (parkirišče proti Rdeči dvorani) predvidoma med 10. in 17. uro. Poiščite njihov kombi z logotipom Pikinega festivala in Kunigunde. Prijazno prosijo, da prinesete le ustekleničeno vodo, pakirano in suho hrano, otroško hrano, higienske pripomočke, čistila, rokavice in škornje.
 
Artikle (čistila, rokavice, gumijasti škornji, krpe, brisače, suho hrano) za poplavljene zbirajo tudi Rdeči križ Velenje, Civilna zaščita Velenje, Civilna zaščita Šoštanj in Civilna zaščita Šmartno ob Paki v torek, 8. avgusta, in v sredo, 9. avgusta, od 12. do 16. ure na naslednjih lokacijah: Dom obrambe - Kopališka cesta v Velenju, Gasilski dom Šoštanj in Mladinski center Šmartno ob Paki.
 
Več informacij sledi v prihodnjih dneh.
 
Stopimo skupaj in pomagajmo! 

PR - Mestna občina Velenje