Minuli vikend, 25. in 26. maja 2024, so se na treh različnih lokacijah odvijale nogometne spretnosti in dogodivščine, ki so pritegnile več kot 1500 otrok.

Ljubljana, ponedeljek, 27. 5. 2024 – Minuli vikend, 25. in 26. maja 2024, so se na treh različnih lokacijah odvijale nogometne spretnosti in dogodivščine, ki so pritegnile več kot 1500 otrok. V sklopu Plazma Športnih iger mladih je bil organiziran Coca Cola Cup, kjer smo v sodelovanju z ND Primorje Ajdovščina spremljali turnir v selekciji U10 v kategoriji fantov in U13 v kategoriji deklet.

V selekciji U10 je zmaga šla v prestolnico, saj je prvo mesto osvojila ekipa NK Olimpija. Domačini iz Ajdovščine so se izkazali z odličnim nastopom in dosegli drugo mesto. Pri dekletih so največ znanja pokazale nogometašice Radomelj.

Rezultati U10:

1. mesto: NK OLIMPIJA
2. mesto: ND PRIMORJE ČRNI
3. mesto: ND BILJE
4. mesto: ND BISTRC

Foto: Bojana P. Kompara

Rezultati DU13:

1. mesto: ŽNK RADOMLJE RUMENE
2. mesto: WFC KOPER
3. mesto: ND PRIMORJE RDEČE
4. mesto: ŽNK RADOMLJE ČRNE

Foto: NK Brinje Grosuplje

Vzporedno je v NK Brinje Grosuplje potekal Grosuplje Open  2024 v sklopu Coca Cola Cupa. Mladi igralci starostne kategorije do 9 let in do 11 let so prikazali zavidljiv nivo nogometnega znanja.

Rezultati U9:

1. mesto: NK DOMŽALE
2. mesto: NK BRINJE GROSUPLJE
3. mesto: NK BRAVO

Foto: NK Brinje Grosuplje

 Rezultati U11:

1. mesto: NK STURM GRAZ
2. mesto: NK MARIBOR
3. mesto: NK KOPER

Predsednik NK Brinje Grosuplje, Andraž Zrnec, je ob tej priložnosti povedal: »Na tradicionalnem turnirju Grosuplje Open smo v treh koncih tedna v šestih kategorijah gostili več kot 1.200 nogometašev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, BiH in Srbije. Ponosni smo, da se dober glas o našem turnirju širi tudi izven slovenskih meja. Že zdaj imamo veliko povpraševanje za prihodnje leto. Ob tem bi se želel zahvaliti vsem, ki so nesebično pomagali pri izvedbi turnirjev – klubskemu osebju in staršem naših otrok. Brez njih nam ne bi uspelo. Vesel sem, da smo letos k sodelovanju pritegnili Zavod Športne igre mladih in verjamem, da bomo v prihodnje našo zgodbo še nadgradili.«

 Na Vrhniki pa se je odvijal Cankarjev turnir U9, U10, U11 in U13, dva od the turnirjev pa so osvojili domačini iz NK Dren Vrhnika!

 

Foto: NK Vrhnika

U9  zmagovalci – Borovnica

U10 zmagovalci – Fenix

U11 zmagovalci – Vrhnika

U13 zmagovalci – Vrhnika

 Izjava Tevža Korenta, predsednika Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji:

»Navdušeni smo nad izjemnim odzivom in sodelovanjem na letošnjih dogodkih v sklopu Plazma Športnih iger mladih. Nogometni turnirirji v sklopu Coca Cola Cup, kot so Mednarodni turnir mesta Ajdovščine, Grosuplje Open in Cankarjev turnir, so dokaz, da mladi športniki v Sloveniji premorejo veliko talenta, volje in športnega duha. Veseli nas, da lahko s takšnimi dogodki spodbujamo zdrav način življenja, druženje in športno udejstvovanje med mladimi. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim klubom, organizatorjem, prostovoljcem in seveda staršem, ki podpirajo svoje otroke v njihovih športnih prizadevanjih. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi nadaljevali z razvojem in rastjo teh pomembnih športnih prireditev ter mladim športnikom omogočili še več priložnosti za rast in napredek.«

Lokacija in datum finalnega turnirja Plazma Športne iger mladih v nogometu še niso znani, vas pa spodbujamo, da spremljate našo spletno stran www.sportneigremladih.com in naše družbene medije Facebook in Instagram za vse informacije. 

VIR: Športne igre mladih