Na Prvem programu Radia Slovenija in pri ponudnikih podkastov

Na Prvem programu Radia Slovenija in pri ponudnikih podkastov

V torek, 9. 5., bodo poslušalci Prvega programa Radia Slovenija lahko prvič slišali novo informativno oddajo Ob osmih. Na sporedu bo vsak delovnik od torka do petka.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
3. maj 2023 ob 13:26
Radio Slovenija
Vsak delavnik od torka do petka se bodo lahko poslušalci Prvega programa Radia Slovenija - Prvi v novi informativni oddaji Ob osmih celovito in poglobljeno seznanili z aktualnim dnevnim dogodkom, ki pomembno zaznamuje dogajanje v Sloveniji ali po svetu.

Oddajo bodo vodili Tomaž Celestina, Jolanda Lebar, Metka Pirc in Matej Hrastar, pozneje pa se jim pridruži še Miranda Bratkič. Vsako jutro bodo v studiu s kompetentnimi gosti, ki so neposredno vpeti v aktualno dogajanje – odločevalci, poznavalci, analitiki in komentatorji – v 15 minutah poskušali razložiti ozadje posameznih dogodkov in jih prikazati v širšem kontekstu.

Teme, ki jih bodo izpostavili, bodo bodisi tisti dan najbolj aktualne ali splošno pomembne za državljane.

Vsi voditelji se že skrbno pripravljajo na novo radijsko informativno oddajo in se veselijo izziva, ki je pred njimi. Kot je povedal Tomaž Celestina, novi izzivi vedno pridejo prav: »Tu smo, da svojim poslušalcem ponudimo čim več in čim bolje, kar je tudi poslanstvo javnega radia.« Jolanda Lebar se veseli izziva poiskati gosta, ki lahko o določeni temi v petnajstminutni oddaji pove vse.

»Projekta se lotevam, ker obožujem radio in izzive, predvsem pa verjamem, da bomo s to oddajo sooblikovali našo lepšo prihodnost,« je povedala Metka Pirc. Sodelovanja pri novi oddaji Ob osmih se veseli tudi Matej Hrastar: »Ker me zanima vse, kar oblikuje svet, v katerem živimo, in bi ga rad skupaj z našimi poslušalci še bolje razumel.«

K sodelovanju bodo vsako jutro vljudno vabljeni tudi poslušalke in poslušalci, ki bodo lahko delili svoja mnenja in dali predloge.

Radijska oddaja Ob osmih bo prvič na sporedu 9. maja in nato vsak dan od torka do petka na Prvem programu Radia Slovenija in pri ponudnikih podkastov.

Vabljeni k poslušanju.