Mladinska folklorna skupina iz Račne je v soboto, 25. oktobra 2022, obeležila 40. obletnico folklorne dejavnosti v Račni.

S prepletom plesa in petja smo prikazali del življenja mladega, poštenega, delavnega, vaškega fanta, ki se v času zaljubljenosti sprašuje: Boš moja? Dekle mu je res pri srcu, a kaj ko ga na plesu ne pogleda in zapleše z drugim. Ga bo sprejela, če ji zapoje podoknico? Bosta zaplesala skupaj po končani žetvi in košnji? Če ga sprejme, bo presrečen. Le kaj bodo na to porekli njeni starši? O tem zaljubljeni fantje zagotovo razmišljajo tudi danes.

Mladi plesalci, pod vodstvom Urške Hlupič in Veronike Kalar, smo pred polno dvorano kulturnega doma v Račni pokazali, da ljubezen do ljudskega izročila v Račni še vedno živi in se uspešno prenaša na mlajše generacije. Pri izvedbi so nam pomagali ljudski pevci Zarja pod vodstvom Jožice Poderžaj in častni člani starejše folklorne skupine Račna pod vodstvom Olge Gruden. Za dodatno pomoč pri uspešno izpeljanem koncertu se zahvaljujemo tudi Krajevni skupnosti Račna, Občini Grosuplje, ZKD Grosuplje, Artelje grafika Multimedia – Tomaž Gruden, s. p., in Pekarni Grosuplje – Don Don, d. o. o.

Če vas vsaj malo zanima razplet zgodbe, si lahko ogledate ponovitev v petek, 25. 11. 2022, ob 19. uri v Kulturnem domu Grosuplje. Lepo vabljeni!

Za Mladinsko FS Račna zapisala Urška Hlupič

Foto in video: Brane Petrovič

VIR: Občina Grosuplje