Blestečega Timija danes sprejeli v BTC Cityju

V letošnji pravkar zaključeni skakalni sezoni bo ime Timi Zajc za vedno ostalo zapisano z velikimi črkami. Zato je družba BTC, ki Timija na športni poti spremlja že peto leto, ob zaključku njegove vrhunske sezone danes pripravila sprejem v WOOP! karting centru v BTC Cityju. V sproščenem vzdušju so Timiju izkazali svoj ponos in spoštovanje za vse izjemne dosežke na svetovnem prvenstvu in tekmovanjih za svetovni pokal v letu 2022 ter mu predali ček v višini 18.000 EUR. Timi se je nato zapeljal po WOOP! karting stezi in pokazal še svoje spretnosti izven skakalnic in letalnic.

Timi Zajc je v letošnji skakalni sezoni iz tekme v tekmo vedno znova jemal dih in ogrel svoje navijače z odličnimi nastopi. Na olimpijskih igrah je dvakrat stal na stopničkah v ekipnih tekmah. Na Svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu je osvojil dve medalji - posamično je zasedel drugo mesto, ekipno pa prvo. Iz tekmovanj za svetovni pokal je skupno odnesel kar osem medalj na ekipnih in posamičnih tekmah v smučarskih skokih in poletih - od tega eno na domačem terenu v Planici, kjer so fantje pred več deset tisoč navijačev ustvarili pravi spektakel in osvojili ekipno zlato. Za Timija, kot tudi za slovenske smučarske skakalke in skakalce, je bila to zagotovo ena najbolj uspešnih sezon v zgodovini.

Mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC, Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC in Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC so Timija sprejeli v WOOP! karting centru, kjer so izrazili poklon njegovim nepozabnim nastopom ter mu predali ček v višini 18.000 EUR za izjemne dosežke na svetovnem prvenstvu in tekmovanjih za svetovni pokal v letu 2022. V športnem duhu so nadaljevali tudi po podelitvi. WOOP! je namreč organiziral karting dirko za udeležence dogodka, kjer je Timi pokazal, da se dobro znajde ne le v zraku, ampak tudi v športni vožnji po karting progi.

V družbi BTC, kjer Timija sponzorirajo že peto leto, skupaj s svojim varovancem doživljajo pravo skakalno pravljico. Zavedajo se, koliko vsakodnevnega in dolgoletnega truda je vloženega v izjemne rezultate in kako pomembna je sponzorska podpora. Ne le za poplačan trud, tudi za vlivanje motivacije, ko le-te primanjkuje, boljšanje pogojev treningov in omogočanje razvoja od mladih skakalcev do mogočnih zlatih orlov.

Družba BTC bo prihodnje leto že 30 let podpornik Smučarsko skakalnega kluba Ljubno BTC, ki vzgaja mlade in nadobudne skakalke in skakalce, med katerimi kot član stoji tudi Timi. Poleg tega zvesto podpirajo ženske smučarske skoke, kjer so pomagali pripeljati slovenske skakalke od Ljubnega vse do medalje v Pekingu ter so že enajsto leto generalni pokrovitelj FIS Svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji. S svojo podporo smučarskim skokom prispevajo k razvoju in promociji discipline v širši javnosti pa tudi k priljubljenosti rekreacije in aktivnega življenjskega sloga.

PR: BTC