Vabilo k udeležbi na strokovni posvet: Infrastruktura za razvoj outdoor turizma na Mariborskem in Hočkem Pohorju ter Arehu Dom kulture Ruše, 5. september 2023

Vabilo k udeležbi na strokovni posvet: Infrastruktura za razvoj outdoor turizma na Mariborskem in Hočkem Pohorju ter Arehu
Dom kulture Ruše, 5. september 2023

Falska cesta 24, 2342 Ruše


Vabljeni na dogodek v organizaciji Regionalne razvojne agencije za Podravje - Maribor, Mestne občine Maribor, Občine Hoče-Slivnica in Občine Ruše
Namen strokovnega posveta je, da bi bili vsi ključni deležniki, ki delujemo na področju Pohorja, seznanjeni z aktualnimi aktivnostmi in načrti v prihodnje. Skupaj s partnerji vam bomo v prvem delu predstavili vse aktivnosti na področju infrastrukture, ki se odvijajo na Pohorju, nato pa bo sledila okrogla miza z naslovom: Razvoj outdoor turizma na Pohorju - izzivi in priložnosti.
Iskanje ravnovesja med skrbjo za naravo ter potrebami človeka je vedno izziv. Tega se še posebej zavedamo vsi, ki delamo na področju turizma. V želji, da bi obisk in doživetja v naravi omogočali 365 dni v letu, lahko hitro prestopimo tanko mejo med varovanjem narave in njenim uničenjem. Ob tem je zelo pomembno tudi, da se v naravi počutimo sproščeno, mirno in varno. Ob trenutni stihijski rabi prostora je to velikokrat onemogočeno.
Pridružite se nam na druženju s strokovnjaki z različnih področij, kjer bo priložnost za odprto razpravo in iskanje rešitev v smeri priprave idejne zasnove, ki bi nakazovala rešitve za aktualne izzive.
Veselimo se srečanja z vami!
 
 

PROGRAM
9.30 − 10.00 Prihod
10.00 Uvodni pozdrav župana Mestne občine Maribor, g. Aleksandra Saše Arsenoviča
Predstavitev aktivnosti na področju infrastrukture na Mariborskem in Hočkem Pohorju ter Arehu
10.15 − 10.30 Kje smo danes in kaj je naš cilj - vloga posameznih institucij pri iskanju rešitev (Uroš Rozman, RRA Podravje - Maribor)
10.30 − 11.00 Mariborsko in Hočko Pohorje - conacija, mobilnostno vozlišče Bellevue in vodovod (Neva Pipan, Mestna občina Maribor in Marko Soršak, župan Občine Hoče - Slivnica)
11.00 – 11.15 Areh - Ureditev državne ceste in urbanistična ureditev koč (Katja Markač Hrovatin, Občina Ruše)
11:15 – 12:00 Novosti na Mariborskem Pohorju in Arehu v luči razvoja in prestrukturiranja celoletnega gorskega turističnega centra za aktivni oddih in outdoor aktivnosti (Ranko Šmigoc, direktor JP Marprom)
12:00 – 12:30 Razprava
12.30 – 13.30 Odmor in pogostitev
13.30 – 15.00 Okrogla miza: Razvoj outdoor turizma na Pohorju – izzivi in priložnosti
 
Moderator okrogle mize: mag. Peter Zajc
 
Sogovorniki:
Simona Kaligarič, Zavod za varstvo narave RS, Enota Maribor
Igor Kopše, Zavod za gozdove RS, Enota Maribor
Ranko Šmigoc, JP Marprom
Anže Bizjak, Alliance ASE
Dragica Harič Šahtler, Društvo lastnikov gozdov Pohorje-Kozjak
Slovenski državni gozdovi d. o. o.
 
Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor

VIR: Občina Ruše