Znamka testenin Barilla je v novi oglaševalski akciji prikazala recept za povezanost z najbližjimi – z doma pripravljeno večerjo.

Znamka testenin Barilla je v novi oglaševalski akciji prikazala recept za povezanost z najbližjimi – z doma pripravljeno večerjo.

Kratek opis kampanje: Telefon, ki zvoni v prazno. Zaslon, v katerega nihče ne gleda. Službene obveznosti, ki se zavlečejo krepko čez delovni čas. To je le nekaj motenj, ki nam v hitrem tempu življenja preprečujejo, da bi se povezali s svojimi najbližjimi. Barilla jih je naslovila v svoji zadnji akciji in »postregla« z ultimativnim receptom za povezanost – doma pripravljeno večerjo. Ta je tako okusna, da se ob njej vsi družinski člani znova povežejo med sabo, motnje iz okolice, ki se neuspešno borijo za njihovo pozornost, pa uspešno ignorirajo.

»Trdno smo prepričani, da hrana združuje ljudi, zato smo testenine želeli predstaviti kot ultimativen znak ljubezni, ki jo delimo s svojimi najbližjimi. Tako kot krožnik testenin,« je o kampanji povedala Ilaria Lodigiani, vodja marketinga Barilla Italija. K receptu za povezanost kot ključnemu sporočilu kampanje jih je navdihnila nedavna opravljena raziskava, v kateri so ugotovili, da skoraj polovica njihovih potrošnikov verjame, da bi bili bolj srečni, če bi imeli več časa za svoje najbližje; več kot tretjina je prepričana tudi, da se s svojimi bližnjimi za mizo lažje povežejo, če jedo isto hrano.

Akcija, ki vključuje tako klasične kot digitalne medije, je bila v celoti ustvarjena v Le Pub Milano, regionalno pa jo je prilagodila agencija Publicis Slovenia; poleg televizijskega in digitalnega oglaševanja za slovenski, hrvaški, srbski in bosanski trg so poskrbeli tudi za pripravo POS-materialov za celotno regijo (slovenski, hrvaški, srbski, bosanski, črnogorski, albanski, kosovski trg).

Elementi kampanje:
televizijski oglasi, zunanje oglaševanje, promocija na prodajnih mestih, lastni kanali, spletno oglaševanje, družbena omrežja

Predstavnica naročnika:
Ana Jamnik

Agencija:
Publicis Slovenija

Direktorica projekta v agenciji:
Sabina Raca Habjan

Tekstopiska:
Mateja Arnež

Izvedbena oblikovalca:
Lea Mesarič in Robert Lupše

Trajanje kampanje:
od septembra do novembra 2023

 VIR: MM