Na včerajšnji skupščini Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) je bil Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, kot predstavnik Slovenije v močni konkurenci iz EU in Velike Britanije

Na včerajšnji skupščini Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (BETTER FINANCE) je bil Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, kot predstavnik Slovenije v močni konkurenci iz EU in Velike Britanije, tudi petič izvoljen v Izvršni odbor te vplivne evropske asociacije, ki združuje blizu 5 milijonov individualnih vlagateljev ter 40 nacionalnih združenj delničarjev in investitorjev. Neposredno po volilni skupščini je bila sklicana še konstitutivna seja Izvršnega odbora, ki je za Predsednico BETTER FINANCE, imenovala Jello Benner-Heinacer, sicer Direktorico Nemškega združenja investitorjev (DSW), medtem ko sta podpredsednika BETTER FINANCE postala Axel Kleinlein iz nemškega združenja Bund der Versicherten (BdV), sicer dosedanji Predsednik BETTER FINANCE, ter Jean Berthon, iz francoskega združenja FAIDER.

Tokratno letno srečanje BETTER FINANCE, prvo po lanskoletnem v organizaciji VZMD v Sloveniji (VIDEO: https://youtu.be/JoaQyqZlVwg), poteka ob soorganizaciji Grškega združenja investitorjev – Helinas in se nadaljuje danes z mednarodno konferenco »A New Era of Investor Protection, Sustainability & Pension Reforms«.

PR: VZMD