vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika, v katerem smo povzeli sveže Beletrinine zanimivosti.

Drage bralke, dragi bralci,
vabljeni k branju Beletrininega tedenskega novičnika, v katerem smo povzeli sveže Beletrinine zanimivosti.

Knjiga tedna

Dramaturginja in pisateljica Eva Mahkovic v svoji novi knjigi z naslovom Toxic ostaja zvesta hibridnemu, neulovljivemu, svobodnemu načinu izražanja, kar s seboj prinaša dobro mero divje energije, občutek vrtoglavice in vznesenosti ob branju. Po avtoričinih besedah gre za »avtofikcijo, dnevnik, koledar, glitter, temo, roza, kri, veliko resnice, veliko laži, prava in izmišljena čustva, fantazijo, tesnobo, sanje in umor«. Priporočamo.
Beletrina v živo
Oglejte si najnovejšo epizodo Beletrine v živo, v kateri smo tokrat gostili gledališkega režiserja, pesnika in avdiovizualnega ustvarjalca Jana Krmelja, ki je pred kratkim izdal pesniško zbirko Uho. Pogovarjal se je z voditeljico Nino Cijan.

Novica tedna
Med letošnjimi petimi nominiranci za Rožančevo nagrado sta kar dva avtorja nominirani deli izdala pri naši založbi. Aleš Šteger zbirko Na kraju zapisano, s katero zaključuje svoj dvanajstletni projekt, ter Sami Al-Daghistani zbirko osmih esejev Islam in ljubezen.
Ugodnost tedna
Za knjigo meseca smo izbrali roman Ekstrodeviško Dušana Čatra, v katerem spremljamo zapleteno in skrivnostno družinsko zgodbo, ki se odvija na obalah Jadrana. Knjiga vam je do konca septembra ali do razprodaje zaloge na voljo 30 % ugodneje.
Članek tedna
Za portal AirBeletrina je Iva Božič pripravila prispevek o knjigi Islam in Ljubezen Samija Al-Daghistanija.  Delo je nominirano za Rožančevo nagrado za najboljšo esejistično knjigo preteklega leta. Vabljeni k branju.

VIR: Beletrina