napovednik

Nov teden smo pričeli z igranjem skrivalnic v zgornji dvorani Prireditvenega centra in v zunanjem fitnesu. Ob 10h sta prišli po nas Katja in Sara ter nas odpeljali v šolsko telovadnico, kjer sta organizirali otroški "Dan za odbojko". Skozi igro sta nas učili igrati odbojko - odbijati, podajati in servirati. Igrali smo se tudi barvice, med dvema ognjema in druge igre. Otroci so zelo uživali. Po kosilu in vrnitvi v Prireditveni center smo se ohladili še s sladoledom.
Jutri, 18. 8. 2023, imamo organizirano delavnico "Kegljanje" v kegljišču Urbanc.

Zaradi močnega sonca naprošamo, da imajo otroci zaščitna pokrivala - šilt kapo, klobuk...
 
18. 7. 2023
Danes smo Aktivne počitnice začeli zelo sproščeno, ob masaži in igranju kart. Po malici smo se sprehodili do kegljišča Urbanc Lovrenc na Pohorju, kjer smo spoznali včasih najpopularnejši šport v Lovrencu, kegljanje. Otroci so uživali, seveda pa ni manjkalo nekaj tekmovalnega naboja. V gostišču Urbanc smo tudi kosili, pojedli sladoled (hvala gostiteljema Maksu in Darji) in se nato podali nazaj v Prireditveni center, kjer smo nadaljevali s prijetnim druženjem.
 
Sreda, 19. 7. 2023 bo lutkovno obarvana...
 
19. 7. 2023
 
Včeraj nas je obiskala predstavnica Lutkovnega društva Sovice, ki nam je predstavila različne vrste lutk, nam razložila zakaj se katera uporablja in skupaj z nami izdelala lutko. Vsak si je izbral svoj najljubši lik, žival ali pravljico in izdelal enega junaka. Na koncu so najpogumnejši s svojo lutko zaigrali krajši prizor in se ob tem do solz nasmejali. Možnost smo imeli pobliže pogledat tudi lutke, ki jih lutkovno društvo uporablja za svoje predstave. Po delavnici smo se odpravili na kosilo in nato nazaj v Prireditveni center, kjer smo v zavetju sence uživali v družabnih igrah.
 
20. 7. 2023
 
Današnji dan je bil rezerviran za medgeneracijsko druženje z varovanci Zavoda Danica, ki se tudi drugače srečujejo dvakrat tedensko. Skupaj smo odšli do prostorov Fitnesa v naravi, kjer smo kegljali, balinali in tudi kaj sladkega pojedli. Čas v dobri družbi mineva izredno hitro in tako smo se morali poslovit od naših prijateljev in se odpravit na kosilo. Po odličnem kosilu pa smo si privoščili prav posebno igro, ki je v teh vročih dneh še posebej zanimiva, obmetavanje z vodnimi baloni.
 
Jutri, v petek, 21. 7. 2023,  pa so na vrsti KARAOKE...

VIR: Občina Lovrenc na Pohorju