Letalska družba Air France se je 20. junija v Le Bourgetu udeležila pariškega letalskega sejma, na katerem so podeljevali nagrade Skytrax World Airline Awards 2023.

Letalska družba Air France se je 20. junija v Le Bourgetu udeležila pariškega letalskega sejma, na katerem so podeljevali nagrade Skytrax World Airline Awards 2023. Že tretje leto zapored je bil Air France izbran za najboljšo letalsko družbo v zahodni Evropi, na lestvici najboljših letalskih prevoznikov na svetu pa se je povzpel iz osmega na sedmo mesto. Skytrax je mednarodna agencija za ocenjevanje letalskega prometa, ki od leta 1999 organizira podelitev nagrad World Airline Awards oziroma »oskarjev letalske industrije«. Potniki z vsega sveta glasujejo v največji svetovni raziskavi o zadovoljstvu potnikov letalskih prevoznikov in tako določijo zmagovalce podeljenih nagrad.

Air France osvojil prvo mesto v treh kategorijah

Na Skytrax World Airline Awards 2023 so podeljevali številne nagrade, družba Air France pa je osvojila prvo mesto kar v treh kategorijah, povezanih s storitvijo La Première. Prejela je nagrado za najboljši letališki salon, namenjen potnikom prvega razreda, nagrado za najboljšo oskrbo v letaliških salonih za potnike prvega razreda in nagrado za najboljšo oskrbo na letalu, prav tako v prvem razredu. »Celotna ekipa Air France je izjemno ponosna na vse prejete nagrade, ki so priznanje za odlično potovalno izkušnjo, ki jo v sklopu La Première ponujamo našim strankam. Ta storitev je del našega DNK in nam omogoča promocijo najboljšega francoskega življenjskega sloga po vsem svetu. V imenu družbe Air France bi se rada zahvalila vsem našim strankam, ki so glasovale na letošnjem izboru in s tem pokazale svojo pripadnost naši blagovni znamki ter njenim izdelkom in storitvam,« je na podelitvi nagrad dejala Anne Rigail, generalna direktorica družbe Air France.

S storitvijo La Première do edinstvene potovalne izkušnje

Air France s storitvijo La Première ponuja edinstveno potovalno izkušnjo za vse tiste potnike, ki cenijo najmanjše podrobnosti. Ob prihodu na letališče Pariz-Charles de Gaulle so gostje storitve La Première dobrodošli v posebnem salonu, kjer je potnikom na voljo prostor za počitek in nego ter prestižni meni ob skrbno izbrani vinski karti in šampanjcih. Gostje storitve La Première edinstveno potovalno izkušnjo doživijo tudi v izbranih letalih Boeing 777-300 ER, kjer so jim na voljo štiri zasebne suite. Te ponujajo ogromen zasebni prostor, v njej pa se lahko potniki tudi prosto gibljejo in spijo, kot da bi bili v svoji postelji. Ob odhodu iz Pariza in nekaterih mednarodnih destinacij Air France sodeluje tudi z nadarjenimi kuharskimi mojstri, ki na letalu potnikom približajo visoko francosko kulinariko, pri čemer uporabljajo strogo izbrane sezonske pridelke. Za popolno kulinarično doživetje je na voljo še vrsta izjemnih slaščic ter vinska in šampanjska karta, ki jo je oblikoval Paolo Basso, najboljši sommelier na svetu v letu 2013. Ob obrokih izstopa tudi namizni pribor, ki so ga posebej za letalsko družbo ustvarili nekateri najboljši francoski oblikovalci.

Nove potniške kabine La Première

Družba Air France trenutno pripravlja zasnovo popolnoma nove potniške kabine La Première, ki bo luč sveta ugledala leta 2024. Nova kabina bo najdaljša na trgu in bo ponujala tri modularne in popolnoma zasebne suite s sedežem, ležiščem in popolnoma ravno posteljo za še bolj izjemno potovanje. Suite bodo na voljo na večjem številu letal kot zdaj.

Več informacij o prejetih nagradah in storitvi La Première si lahko preberete na spletni strani letalske družbe Air France.

VIR: IPPR