Mediji o Nini Kosmač

Simpatično pisateljico Nino Kosmač, smo vprašali, kako namerava preživeti veseli december in če ima že postavljeno jelko.

Kosmačeva nam je odgovorila:

» Proste zimske urice – prosto po  naslovu knjige, ki jo je napisal za časa reformacije ravnatelj svoje šole -  Bohorič - so že tu ! Iz mojega vidika je december več ali manj namenjen najmlajšim. Sama bom namenila prostovoljne akcije v decembru - otrokom.

 V nekem gostinskem lokalu so mi predlagali, naj organiziram prodajno akcijo svojih knjig pri njih dan pred Božičem in na Božično noč, kajti veliko osamljenih  starostnikov naj bi imelo  pri njih rezervirano mizo in bodo jedli sami- na ta dan. To me je užalostilo.

 Nehote se spominjam med decembrskimi prazniki, tistih, ki jih ni več med nami in časov, ki so bili polni veselja in smeha med zasneženo pokrajino, ko me je še obiskoval Dedek mraz.  Vendarle, se bom potrudila, da bodo decembrski prazniki potekali čim lepše. Letos sem postavila bolj simbolično smrečico in po vsej verjetnosti bom poslušala španske » villancicos« in božični flamenko. Božičnih pesmi Mariahje Carey in Whama, sem že malo naveličana. Alfi Nipičev – Silverstski poljub – pa je tudi skladba, ki sem jo že prevečkrat slišala.

 

» Just like magic« in » Once upon a December« , sta primer knjižnih uspešnic, ki se dobro prodajajo v letošnjem zadnjem mesecu. Leto 2023 pa bo posvečeno pesniku Kajuhu, kar se mi zdi ena izmed dobrih vladnih iniciativ.

Sicer, pa želim vsem, veliko lepih trenutkov za praznike! »

VIR: NINA KOSMAČ