Podjetje Winterhalter je v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja ustanovil in izgradil Karl Winterhalter.

30 let podjetja Winterhalter Gastronom


Že takrat so bile zanj značilne nekatere stvari, kot so na primer posebna bližina strankam, veselje do razvijanja novih rešitev in pogum to tudi uresničiti na trgu. Ali pa pripravljenost, da se ukvarja tudi z najmanjšimi podrobnostmi in na prvo mesto postavi kakovost. Vse to je pripomoglo, da se je malo srednje veliko podjetje lahko razvilo iz dobavitelja strojev do ponudnika celostnega sistema za pomivalno tehniko. In kot v podjetju o sebi pravijo danes, so strokovnjak za pomivanje in »global player«.

Proizvodnja poteka v Nemčiji in Švici. Lastnika Jürgen in Ralph Winterhalter stalno cenita kakovost in ostajata zvesta svojim koreninam. Dodatno so na Tajskem zgradili še en proizvodni obrat, da bi lahko bolje izpolnili zahteve azijskega trga in bili bliže strankam. Tako, kot so pragmatični pri tej temi, so vizionarski na drugih področjih, na primer, ko gre za prihodnost podjetja. Winterhalter je trenutno v procesu načrtovanja tehnologije pomivanja za digitalno prihodnost. Seveda povsem tradicionalno - s približevanjem strankam in poslovnim partnerjem. Vedno je v skladu z motom - kot strokovnjak za pomivanje želimo rešiti težave naših strank, ki jih imajo s pomivanjem.

Podjetje ima svojo podružnico tudi v Grosupljem, Winterhalter Gastronom, ki pa je v  četrtek, 8. septembra 2022, praznovalo lep jubilej, 30. obletnico svojega delovanja.

Na praznovanju so se zbrali prijatelji Winterhalterja, kot je zbrane nagovoril direktor podjetja Marko Škerlj. Najpomembnejši prodajni zastopniki in končni kupci v Sloveniji, bivši njihovi zaposleni, kakor tudi njihovi dolgoletni partnerji iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Severne Makedonije, Kosova, Albanije in Grčije. Ob tej priložnosti se je vsem, ki so bili in so del njihove uspešne zgodbe, lepo zahvalil.

Praznovanja se je udeležil tudi župan dr. Peter Verlič in direktorju podjetja, zaposlenim in poslovnim partnerjem ob tem lepem jubileju iskreno čestital. Za uspešno pot, ki jo je Winterhalter zgradil tudi v Grosupljem. Hkrati je podjetju zaželel uspešno poslovno pot tudi v prihodnje. »Upam, da se v občini Grosuplje dobro počutite. Skrbeli bomo, da bo razvoj komunalne in družbene infrastrukture lepo potekal, da bo tukaj lepo okolje za vse tiste, ki tukaj delate in podjetje razvijate,« je še dejal ter pripomnil: »Občina Grosuplje je lahko ponosna na tako uspešno podjetje

Praznovanje se je odvilo v slogu »Oktoberfesta«, ki je tradicija v deželi, od koder izhaja matično podjetje. Nastopil pa je Ansambel Saša Avsenika, ki zagotovo ponazarja slovensko tradicijo.

Veselo praznovanje so še dodatno popestrile Trebanjske mažorete in godba Vodice. Dogodek je povezovala Natalija Verboten.

Jana Roštan, foto in video: Brane Petrovič

PR: Občina Grosuplje