Tekoča podlaga ali puder za aknasto kožo

Ali se vam zdi, da je iskanje najboljše podlage za aknasto kožo težka naloga? Naj vas pomirimo – ni tako hudo! Čeprav se včasih zdi, da je ta naloga nemogoča, obstaja rešitev, ki vam kljub aknam omogoči popoln videz. Tukaj boste našli vse naše nasvete o tem, kako najti pravi hibrid za nego in make-up! Tekoča podlaga, BB krema … Želite ugotoviti, katera formula je najprimernejša za poenotenje polti, ne da bi ustvarila težek občutek maske? Kateri izdelek spoštuje naravno ravnovesje kože in omogoča poram, da dihajo? Berite naprej! :)



KATERI PUDER JE DOBER ZA MOZOLJE?
Ali menite, da lahko ličila poslabšajo videz aknaste kože? To ne drži, če izberete prave izdelke. Izogibajte se uporabi nekaterih pudrov, ki so namenjeni vsem vrstam kože, saj lahko njihove okluzivne sestavine (mineralno olje, nekateri pigmenti in silikoni) zamašijo pore. To pa lahko povzroči nastanek ogrcev. Prvo pomembno pravilo, ki ga je torej treba upoštevati, je uporaba izdelkov z oznako »nekomedogena formula«.

Poleg tega je bolje uporabljati lahke in nemastne emulzije, ki kože ne izsušujejo, ji pustijo, da diha, obenem pa poskrbijo za gladek in naraven videz.

Erborianove BB kreme lahko popolnoma ustrezajo tem pogojem in so odlična izbira, če želite prenehati z (vsakodnevno) uporabo pudra. BB krema je lažja od tekoče podlage oziroma pudra in zagotavlja popolno prekrivanje, ne da bi na koži ustvarila težek občutek maske kot nekatere tekoče podlage.
Nujno je, da ste pri izbiri BB kreme ali tekoče podlage pozorni na sestavo in oznake, navedene na škatli ali hrbtni strani izdelka. Raje izberite »hipoalergene« izdelke namesto tistih, ki vsebujejo dražilne sestavine, kot je na primer alkohol, ki lahko še poslabša občutek nelagodja.

Za zaščito kože pred UV-žarki izberite obarvane kreme z visokim zaščitnim faktorjem SPF. Za to so najprimernejši mineralni pigmenti, kot je cinkov oksid. Ta sestavina ne nudi zgolj zelo učinkovite zaščite pred sončnimi žarki, temveč deluje tudi protivnetno, zato jo bo problematična koža naravnost vzljubila.


ALI OBSTAJA PUDER PROTI MOZOLJEM?
Če imate težave z aknami, morate pazljivo izbrati izdelke proti mozoljem in jih pravilno vključiti v svoj negovalni ritual. Zakaj torej ne bi poiskali tudi make-up izdelek, ki vam bo iz dneva v dan pomagal do čistejše kože?

Nekatere tekoče podlage in BB kreme so posebej zasnovane za kožo, nagnjeno k aknam. Obogatene so z močnimi aktivnimi sestavinami, ki jih običajno najdemo v izdelkih proti aknam. Dve od teh sestavin sta niacinamid in salicilna kislina. Tovrstne obarvane kreme zagotavljajo enakomerno polt in dolgoročno zmanjšujejo nepravilnosti. Taka je tudi naša Super BB krema! Ta edinstveni hibrid ima večjo prekrivnost kot klasična različica ter popolnoma prekrije nepravilnosti, rdečico in pigmentne madeže, poleg tega pa v trenutku razkrije gladkejšo kožo. Super BB krema je bogata z niacinamidom in torej neguje aknasto kožo, 100-odstotno mineralni UV-faktor pa jo ščiti in pomirja.

Z LIČENJEM PROTI AKNAM IN ZA VEČJO SAMOZAVEST
Zdaj veste, kako je treba izbrati obarvano kremo. Le še uporabiti jo je treba. :) Sledite našim nasvetom za ličenje aknaste kože, poslovite se od stresa in si povrnite samozavest! :)
PR: Erborian