Sushi je poznan in priljubljen že leta, danes pa obstaja tudi veliko restavracij z drugačnimi specialitetami, kot so ramen, sashimi, yakitori, tempura ali lep kos govedine wagyu z žara (ali: s teppanyakija).

MILJUSCHKA NA JAPONSKEM, 1. sezona
 
Sushi je poznan in priljubljen že leta, danes pa obstaja tudi veliko restavracij z drugačnimi specialitetami, kot so ramen, sashimi, yakitori, tempura ali lep kos govedine wagyu z žara (ali: s teppanyakija). Ni naključje, da pri nas relativno nov izraz 'umami', kombinacija sladkega, kislega, slanega in grenkega, izvira z Japonske. Gre za kombinacijo vseh okusov. Da bi od blizu videla in raziskala izvor vsega tega, Miljuschka odpotuje na Japonsko. V šestih epizodah obišče kulinarična žarišča in odkriva neznane zgodbe za jedmi in sestavinami. Poglobi se tudi v različne nenavadne navade, posebne prigrizke in tipično japonsko tradicijo.

MILJUSCHKA NA JAPONSKEM


MILJUSCHKA NA JAPONSKEM, 1. sezonaPremiera: 23. avgustaNa sporedu: vsako sredo ob 13h 

PR - Agencija AVI