Slovenci smo športni narod. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga.

Gašper S. 



Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in tako 23. septembra praznujemo Dan slovenskega športa.

Naj bo ta dan, ob katerem sleherni občan in občanka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdravje, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

V občini Ivančna Gorica se trudimo, da bi bila šport in rekreacija dostopna čim širšemu krogu občank in občanov. Veseli nas, da se bo v kratkem začela gradnja sodobnega športnega parka pri Vzgojno-izobraževalnem centru v Ivančni Gorici.

Župan Dušan Strnad: »Veseli me, da se s športom in rekreacijo ukvarja velik del prebivalstva v občini, različnih generacij. Mnogi naši športniki in ekipe dosegajo izvrstne rezultate, društva in klubi so uspešni organizatorji športnih prireditev in tekmovanj, prav tako pa v športnih odjekih in na površinah za šport na prostem potekajo številne rekreativne dejavnosti. To priča o tem, da se zavedamo pomena telesne aktivnosti za naše zdravje. Čestitke ob Dnevu slovenskega športa«.
Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij občine Ivančna Gorica ob dnevu slovenskega športa organizirata 2. IVANKIN TEK, ki bo potekal v soboto 24. septembra 2022. Več si preberite tukaj.

Športni klubi in društva so v sodelovanju z Zvezo športnih organizacij občine Ivančna Gorica pripravili dneve odprtih vrat. Več pa na spodnjih priloženih letakih.

PR: Občina Ivančna Gorica