V Idrijskih Krnicah je bilo v soboto spet veselo. Zaigrali so vaški godci na že 22. srečanju. Preko štirideset godcev iz Idrijskih Krnic ter bližnje in daljne okolice je dobre tri ure zabavalo občinstvo v nabito polni krniški dvorani.

Nastopili so posamezniki in glasbene skupine, mnoge med njimi so nastale posebej za ta dogodek, nekatere čisto spontano tik pred nastopom. Zagodli so številni, že uveljavljeni glasbeniki, a najbolj bučen aplavz so poželi najmlajši nastopajoči, ki so zagotovilo, da se srečanj vaških godcev lahko nadejamo tudi v prihodnje.

Prizadevni člani Turističnega društva Idrijske Krnice, ki je prireditev organiziralo, so se na dogodek pripravili že pred enim tednom, ko so po starem običaju koledovali in po domačijah nabirali dobrote za sinočnjo prireditev. Koledniki so bili res prizadevni saj so bile mize bogato obložene, ob njih pa se je druženje nadaljevalo pozno v noč.

Dobro obiskana prireditev, ki sta jo vodila Pavel Magajne in Veronika Vončina, je dokaz, da si ljudje takih srečanj želijo. Obenem je to spodbuda godcem vseh starosti, da še z večjim veseljem poustvarjajo tovrstno glasbo in se pripravijo na naslednje srečanje v Idrijskih Krnicah.

VIR: Občina Idrija