Vremenske razmere so bile letos resnično na strani članov Zveze društev Črni Vrh, ki so po petih letih uspeli organizirati 19. Trnovski maraton.

175 tekačic in tekačev je bilo včeraj na Črnovrški planoti obdanih s sončnimi žarki in za ta čas precej prijetnimi temperaturami. Pri organizaciji je sodelovalo okoli 70 prostovoljcev iz različnih društev, ki delujejo na planoti.

Najmlajša tekmovalka je bila 8-letna Zala Beltram, priznanje za najmlajša tekmovalca sta prejela Tilen Rupnik in Nik Škrbec. Najstarejša tekmovalka je bila Marija Modic. S progo sta se odlično soočila tudi najstarejša tekmovalca Daniel Felc in Lojze Rupnik, prav slednji je prejel še dodatno priznanje za vsakoletno udeležbo, saj je do zdaj odtekel vseh 19 maratonov.

Sedem kilometrsko traso je najhitreje, v 22 minutah in 49 sekundah, pretekel Tijan Ogrič (TSK Idrija),  med ženskami je slavila Nika Pelan  (TSK Cerknica), ki je progo pretekla v 23 minutah in 16 sekundah.

Zelo napet boj se je med moškimi odvijal na 21 km. V ciljno ravnino so precej skupaj pritekli Anže Obreza (Modri dirkači), Matic Grošelj (TSK Idrija) in Marko Tratnik (TSK Nanos). Obreza je progo pretekel v rekordnih 54 minutah in 14 sekundah, Grošelj in Tratnik sta se s 54 minutami in 15 sekundami uvrstila na drugo mesto. Med ženskami je s progo najhitreje opravila Eva Goropečnik (ŠD Koloka).
Maja Petrovčič

VIR: Občina Idrija