14. festival Arsana SVETOVNA GLASBENA DOŽIVETJA 1.7. – 3. 9. 2022, Ptuj, Slovenija

Najstarejše slovensko mesto Ptuj se meseca julija že vrsto let spreminja v svetovno  stičišče glasbenih umetnikov z različnih koncev sveta, pri tem pa koncerte vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe nadgrajujejo še Glasba v mestu, Oder mladih, Otroški glasbeni festival, poulično dogajanje, Odprta kuhna in bogat spremljevalni program. Festival Arsana je v dosedanjih trinajstih različicah z več kot 1000 dogodki na številnih prizoriščih mestnega jedra gostil  9.000 mednarodno uveljavljenih umetnikov in privabil več kot 400.000 obiskovalcev s celega sveta. Tokrat bo na Ptuju od 21. do 30. julija 2022 potekal že 14. festival Arsana. 

Operni večer na Panorami

Po lanskem rekordnem obisku več kot 5.700 obiskovalcev z vseh koncev Slovenije in tujine bomo poletje pričakali v objemu zakladnice tisočletij in brezčasnih opernih klasik. Pod taktirko Simona Krečiča bo nastopil SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti.

Vrhunci 14. festivala Arsana

- Vlado Kreslin, Mali bogovi in Beltinška banda 

- Big Band RTV Slovenija s solisti: Eva Hren, Amaya - Maja Keuc, Tinkara Kovač, Klemen Slakonja,  Emma Sartor in legenda slovenske popevke – Lado Leskovar.

- Balkan fever – Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić in Theodosii Spassov

- Jan Kus & Slavo Rican Assembly feat. Vesna Pisarović

- Prifarski muzikanti z gosti: Nuška Drašček & Anja Bukovec

- Oblivion - Kaliopi & Edin Karamazov 
- New York Voices feat. Vox Arsana
- Siddharta akustika & Joker out


- Tadej Toš – Stand up show

Glasba v mestu

Glasba v mestu ostaja stalnica utripa festivalskega dogajanja. V objemu čudovitega ambienta Hotela Mitra, Doma kulture Muzikafe in Kavarne Bodi se bo zvrstilo kar 6 žanrsko raznolikih koncertov. Nastopili bodo aktualna zmagovalka slovenske popevke Raiven s svežim projektom elektro – opera, Astrid Kljun in Tomaž Zupančič, vsestranska umetnica in magistra opernega petja ter kitarist skupine MRFY, jazz študentje evropskih glasbenih akademij s projektom Soundsketch, Nocturnal four, P'jays in mladi duo Freekind, ki piše novo poglavje regionalnega neo-soula. 

Oder mladih

Na Slovenskem trgu bodo kot že uveljavljeni brezplačni dogodki na prostem Oder mladih zastopali: Bendi in glasbena pripravnica poletne glasbene šole, vokalisti poletne glasbene šole, Fried pies quintet, HGS, Birdland in Sthenge. 

Otroški festival 

V sklopu dogodkov Otroškega festivala, ki predstavlja jedro glasbenega dogajanja za najmlajše se bodo zvrstile ustvarjalne delavnice, glasbene pravljice, interaktivna gledališka predstava, artistična predstava, kino vrtiček in glasbena joga za otroke. 

Glasba v parku

V jesenskih mesecih bodo pod sloganom Glasba v parku nastopili Jazz oddelek GŠ Karol Pahor Ptuj, Wckd nation in štiričlanska indie rock zaseba in Novega mesta, MRFY.

Poletna glasbena šola

Vokalna šola Arsana in Glasbena šola Instrumental.ko pripravljata POLETNO GLASBENO ŠOLO, ki je namenjena mladim glasbenikom z osnovnim ali naprednejšim glasbenim znanjem. Letošnja novost je »mala glasbena šola (pripravnica)«, namenjena najmlašim otrokom brez glasbenega predznanja

Za vprašanja in dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 05 99 55 041 od 9. do 15. ure ali e-pošti info@arsana.si. Vsakodnevne novosti in nagradne igre spremljajte na:


FB: Festival Arsana – Offical site
IG: arsanafestival
Twitter: Festival Arsana
www.festivalarsana.com

PR: Arsana