V Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica bodo v četrtek, 6. oktobra 2022, ob 20. uri odzvanjali zvoki 20-letne produkcije društva Zvočni izviri.

Zlatko Kaučič, glasba in vodenje


Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica, 
četrtek, 6. oktober 2022, ob 20. uri 

V Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica bodo v četrtek, 6. oktobra 2022, ob 20. uri odzvanjali zvoki 20-letne produkcije društva Zvočni izviri. Pod umetniškim vodstvom svetovno poznanega in priznanega tolkalista in improvizatorja Zlatka Kaučiča se bo na velikem odru predstavilo prek dvajset glasbenikov, ki so v društvu, njegovih zasedbah ter drugih slovenskih in mednarodnih sestavih pustili neizbrisen pečat. Na jubilejnem koncertu, ki je nastal v soorganizaciji z JSKD OI Nova Gorica in ZKD Nova Gorica, se bodo nastopajoči predstavili z novo suito. Vstopnina znaša 10 € (redna cena) oz. 7 € (znižana cena za otroke, dijake, študente, upokojence in abonente Glasbenega abonmaja). Vabljeni!

Pred dvajsetimi leti je pri Zvezi kulturnih društev Nova Gorica na pobudo gospoda Boleslava Simonittija začela delovati šola Zlatka Kaučiča in Kulturno umetniško društvo Zvočni izviri. Šola vse od svojih začetkov uresničuje posebne glasbene cilje, prioriteto pa daje sodobni glasbeni produkciji ter svobodnemu ustvarjanju zunaj klišejev. Pri učencih uveljavlja spontanost, kreativnost in čistost glasbe, glasbeno občinstvo pa navdihuje za nove, še neuveljavljene pristope.

Poleg šole in koncertov je društvo izvedlo tudi delavnice z vrhunskimi domačimi in tujimi glasbeniki in projekte na področju poezije in plesa. V dvajsetih letih je društvo izdalo devet albumov zasedbe Kombo, zadnji pa je prejel najvišjo mogočo oceno pri mednarodni platformi All about jazz.

Ob jubilejnem dogodku se bodo na odru Kulturnega doma Nova Gorica pod vodstvom Zlatka Kaučiča skozi novo suito predstavili glasbeniki vseh generacij, ki so v društvu in zasedbah pustili neizbrisen pečat. Nastopili bodo: Jan Jarni, Peter Kastrin, Vitja Balžarosky, Ajk Vremec, Anton Lorenzutti, Tilen Kravos, Jošt Drašler, Matjaž Bajc, Timi Vremec, Marko Lasič, Vid Drašler, Gal Furlan, Tomi Novak, Žiga Ipavec, Robi Erzetič, Anže Kristan, Urban Kušar, Marek Fakuč, Matija Mlakar, Boštjan Simon, Jure Boršič, Jani Šepetavec in Francesco Ivone.

Jubilejni koncert je nastal v soorganizaciji z JSKD OI Nova Gorica in Zvezo kulturnih društev Nova Gorica. Vstopnina znaša 10 € (redna cena) oz. 7 € (znižana cena za otroke, dijake, študente, upokojence in abonente Glasbenega abonmaja). Vabljeni!

PR Kulturni dom Nova Gorica

banner_20-obl_Zvocni-izviri_1920x508_sep22.png 1.25 MB