SBC je v sredo, 25. januarja v Grosupljem, organiziral prvi dogodek v seriji obiskov po slovenskih regijah. Z obiski klub vzpostavlja partnerstva za razvoj boljšega podjetniškega okolja ter na področju načrtovanja industrijskih in regionalnih projektov.

Klub slovenskih podjetnikov – SBC je v sredo, 25. januarja v Grosupljem, organiziral prvi dogodek v seriji obiskov po slovenskih regijah. Z obiski klub vzpostavlja partnerstva za razvoj boljšega podjetniškega okolja ter na področju načrtovanja industrijskih in regionalnih projektov. »Danes je dan, da se povezujemo. Naš cilj je, da naredimo premike,« so na dogodku v Družbenem domu Grosuplje ugotavljali sogovorniki: Joc Pečečnik, predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, dr. Peter Verlič, župan Občine Grosuplje in Dušan Strnad, župan Občine Ivančna Gorica.

Na dogodku so predsednik SBC in župani podpisali pismo o nameri, s katerim so se zavezali medsebojnemu sodelovanju in iskanju rešitev za razvoj, večjo blaginjo, lokalni napredek in krepitev policentričnega razvoja države.

Dogodka se je udeležilo več kot 100 podjetnikov in predstavnikov lokalnega okolja, med njimi tudi nekateri gospodarstveniki iz predstavniki javnih zavodov iz ivanške občine.

Kot že omenjeno je v okrogli mizi sodeloval tudi župan Dušan Strnad, ki je kot primer dobre prakse izpostavil občinsko blagovno znamko Prijetno domače, ki je v Ivančni Gorici zaživela pred dobrimi desetimi leti in je lepo sprejeta med občani. Vzpostavil je tudi čebelarski center Apilab (Hiša kranjske čebele), kjer pomagajo podjetnikom in jih izobražujejo. Povedal je še, da enkrat mesečno načrtujejo tudi podjetniške pogovore, na katerih bodo strokovnjaki pomagali z nasveti podjetnikom na njihovih poti. Strnad stavi na mlado ekipo, ki jo vodi omenjeni center oziroma Hiša kranjske čebele v Višnji Gori.

V nadaljevanju so Pismo o nameri poleg Joca Pečečnika podpisali župani oziroma predstavniki 12 občin: dr. Peter Verlič (Grosuplje), Dušan Strnad (Ivančna Gorica), Matjaž Hočevar (Velike Lašče), Mateja Povhe (Trebnje), Primož Cimerman (Škofljica), Blaž Milavec (Sodražica), Helena Mate (Ribnica), Romana Zakrajšek (Loška dolina), Ivan Matijevič (Litija), Lili Štefanič (Kočevje), Zlatko Usenik (Ig) in Janez Pavlin (Dobrepolje).

Več o dogodku SBC pri vas v Grosuplju v priloženem Sporočilu za javnost.

VIR: Občina Ivančna Gorica