Ob današnjem svetovnem dnevu religij smo pripravili srečanje predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo v naši občini.

Ob današnjem svetovnem dnevu religij smo pripravili srečanje predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo v naši občini. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se zahvaljuje vsem lokalnim verskim voditeljem, da spodbujajo medkulturni dialog. Vsi prisotni so se strinjali, da je tudi v prihodnje potrebno občanom zagotavljati kvalitetne pogoje za življenje. Izpostavili so dobro sodelovanje tako z lokalno skupnostjo kot tudi med različnimi verskimi skupnostmi.
 
Na današnjem tradicionalnem srečanju se je župan Peter Dermol predstavnikom verskih skupnosti zahvalil za izjemno delo, ki ga opravljajo v lokalnem okolju. Poudaril je, da je pomembo, da izkažemo spoštovanje drug do drugega, kljub našim različnim prepričanjem. Zahvalil se je za zaupanje javnosti, ki se kaže z njihovim delom in energijo, ki ju vlagajo v kvalitetne medsebojne odnose in sooblikovanju prijetne skupnosti v kateri živimo. Pozval je, da tudi v prihodnje ohranjamo zaupanje in medsebojno sodelovanje, kar nam bo pomagalo pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša vsakdan.
 
Na območju občine delujejo katoliška, pravoslavna, islamska skupnost in tudi evangelijska krščanska cerkev, krščanska adventistična cerkev ter Jehovove priče.
 
Prijazen pozdrav

VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje