Kot župan Občine Moravče moram v skladu s svojimi pooblastili varovanja zakonitosti in podajanja dejstvenih resnic ostro protestirati proti blatenju, neresničnim navedbam in zavajanju bivšega župana Martina Rebolja.

Njegovih obljub ne komentiram, ker ima do njih pravico kot kandidat, ljudje pa si bodo sami znali ustvariti sliko. Ne morem pa dovoliti, da se v korist kampanje sprevračajo dejstva.

Bivši župan trdi, da mu je leta 2018 podjetje Conetta (najbrž Comett) obljubilo gradnjo Doma starejših občanov. Dejstvo je, da je temu podjetju Ministrstvo za delo konec leta 2019 odvzelo koncesijo, ker ni imelo finančnih sredstev za gradnjo. Danes imamo s strani ministra za delo Luke Mesca podpisan dokument, ki za gradnjo državnega doma zagotavlja 9,1 milijona evrov. Potrjen začetek gradnje: spomladi 2023.

Moravška obvoznica je bila pred desetletjem že v državnem proračunu, vendar je bila zaradi neaktivnosti takratnega župana Rebolja vržena ven. Dejstvo je, da je danes obvoznica znova tik pred umestitvijo v državni proračun, hkrati pa so pridobljena vsa soglasja in dovoljenja. Začetek gradnje: jeseni 2023.
Obnova trškega jedra v 14 letih županovanja bivšega župana ni prišla niti do resnega idejnega načrta. Dejstvo je, da danes občina že konkretno sofinancira obnovo fasad v trškem jedru.

Gradnja športnega parka ob šoli je prestavljena, ker smo kot prioritetno najprej začeli z gradnjo prizidka k šoli in športno dvorano. Dejstvo je, da Občina Moravče nima ljubljanskega ali domžalskega proračuna, zato je treba skrbno izbirati. Športna dvorana bo zadovoljila vse potrebe šolarjev in športnikov. Zaključek gradnje: april 2023.Enako velja za gradnjo nogometnih tribun s klubskimi prostori, kjer Občina pridobiva dokumentacijo in sredstva. Začetek gradnje: jesen 2023. In enako velja za obnovo Kulturnega doma. Vse našteto so dejstva in gradnje ali priprave nanjo se izvajajo v skladu z zakonodajo. Zato zavračam neresnične trditve, ki po nepotrebnem vznemirjajo naše občanke in občane.

VIR: Občina Moravče