Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 7. aprila 2023, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil v petek, 7. aprila 2023, gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Z moderatorjem Francetom Peternelom sta oddajo pričela z zadnjo, 3. redno sejo občinskega sveta, ki je potekala v marcu, pomembna točka katere je bilo sprejetje rebalansa proračuna občine za letošnje leto. »Proračun je bil sprejet v skoraj rekordni višini, odhodkov je za 37 milijonov evrov,« je povedal župan, ob tem pa se tudi zahvalil vsem članicam in članom občinskega sveta. »Proračun je bil sprejet soglasno«.

Kot je še dejal župan, pa to za nas na občini, ki ga moramo sedaj začeti tudi izvajati, predstavlja tudi veliko odgovornost. In zakaj tako velik proračun? »Dva ključna projekta sta. En je prizidek k Osnovni šoli Brinje Grosuplje. Zdaj, ko je proračun sprejet, bomo kmalu podpisali pogodbo za projektiranje. Mi še vedno stojimo za datumom, da bi 1. 9. prihodnje leto že imeli slovesno otvoritev tega prizidka. Bo naporno, roki so tesni, ampak saj je tudi šoli tesno zaradi prostorov,« je dejal. »Drugi projekt pa je pravzaprav naš osrednji projekt, gradnja novega kulturnega centra z glasbeno šolo in upravno-poslovnim poslopjem, ki pa bo zgrajen na mestu, kjer je bilo pozimi drsališče, tukaj, pri občinski upravi, ob Taborski cesti, kjer bo nastala tudi nova ploščad,« je bilo lepo slišati besede župana.
Povedal je še, da bo sedaj najprej potrebno opraviti natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije, ta je že objavljen, ko bo javna razgrnitev, pa bi si želeli, da bi se občanke in občani nanjo odzvali, saj gre res za projekt, namenjen njim, in želimo si, da bi ga dobro sprejeli, da bi bil po željah občank in občanov.

V oddaji pa seveda z moderatorjem nista mogla tudi mimo aktualnih projektov. Grosuplje se je spremenilo v gradbišče. »Adamičeva gre zdaj intenzivno naprej v izvedbo v vsem svojem zaletu, pa tudi ta cesta proti Mlačevemu. Tako da, kar zadeva ta dva projekta, se veselimo jeseni. Do takrat pa še enkrat prosim za potrpljenje vse udeležence v prometu,« je dejal.

Ravno v tem tednu smo otvorili nov pločnik na Polici, poteka tudi rekonstrukcija ceste proti Spodnji Slivnici, kmalu se bo pričela rekonstrukcija ceste v Žalni. Župan pa je v oddaji napovedal tudi gradnjo novih pločnikov v Ponovi vasi, pa proti Kobiljeku, proti Spodnjemu Blatu in proti Plešivici ter v Čušperku. »Prednostno v načrtu, takoj ko se konča z ureditvijo Adamičeve ceste, pa imamo tudi ureditev Industrijske ceste,« je še dejal.

Govora v oddaji pa je bilo tudi o Zapeljivcu, ki je dobil novega prijatelja, Grosupeljčana, »vidimo po statistiki, da smo tukaj napravili korak v pravo smer,« pa o prihajajočih dogodkih v občini. »Letos pa bo v Grosupljem startala tudi kolesarska dirka Po Sloveniji. Ena od etap, 16. junija, bo potekala od Grosuplja proti Postojni.«

Ob koncu oddaje nam je župan zaupal, kako bo preživel praznične dni, ki so pred nami, ter vsem nam voščil mirne in lepe velikonočne praznike.

Oddaji še vedno lahko prisluhnete, s klikom na: Z ŽUPANOM NA KAVI, 7. 4. 2023. Vabljeni k poslušanju!

VIR: Občina Grosuplje