Na vhodu Občine Grosuplje je nameščena nova informacijska plošča o projektu Znanje za gospodaren odnos do narave - ZAGON. Odkrila sta jo župan dr. Peter Verlič in direktorica Zdenka Grozde.

Na vhodu Občine Grosuplje je nameščena nova informacijska plošča o projektu Znanje za gospodaren odnos do narave - ZAGON. Odkrila sta jo župan dr. Peter Verlič in direktorica Zdenka Grozde.
 
Gre za eno izmed šestih informacijskih plošč, ki so bile v okviru komunikacijskih aktivnosti projekta pripravljene v prvem obdobju njegovega izvajanja, z namenom, da se jih namesti na vhode sedežev projektnih partnerjev. Pet plošč, ki so namenjene slovenskim projektnim partnerjem, je zapisanih v slovenščini, ena, ta je namenjena norveškemu projektnemu partnerju, pa v angleščini. V sklopu promocijskega paketa projekta smo sicer pripravili tudi bloke za pisanje ter roll-up stojala.
 
Informacijska plošča poleg navedbe imena projekta, njegovega trajanja, vključuje tudi logotipe vodilnega in preostalih projektnih partnerjev. Ob njih sta tudi logotipa Finančnega mehanizma EGP in Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je nosilec programa. Vključene so še fotografije s projektnih območij, slogan, ki se glasi: »Sodelujemo skupaj za zeleno Evropo«, ter navedba podpore.
 
Občina Grosuplje je vodilni partner projekta ZAGON. Preostali projektni partnerji so Zavod za turizem in promocijo - Turizem Grosuplje, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Zavod za gozdove Slovenije in Gozdarski inštitut Slovenije iz Slovenije ter Høgskulen for grøn utvikling - stiftelse z Norveške. Projekt ZAGON sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.199.389,00 eur. Namen projekta je dvigniti odpornost ekosistemov, ki so najbolj pod pritiskom podnebnih sprememb, in sicer z izboljšanjem znanj in kompetenc deležnikov za njihovo upravljanje ter z izvedbo ukrepov za njihovo obnovo.
 
Miha Drobnič

VIR: Občina Grosuplje