Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil danes gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič je bil danes gost pogovorne oddaje na radiu Zeleni val.

Z moderatorjem Gregorjem Škoflekom sta oddajo pričela s 4. redno sejo občinskega sveta, ki je potekala minulo sredo, oziroma z njeno točko dnevnega reda: Sklep o priznanjih Občine Grosuplje za leto 2023.

»Zlato priznanje Občine Grosuplje bo dobil naš olimpionik Miroslav Cerar. Mislim, da ga ni treba posebej predstavljati. Več kot zasluženo se bo uvrstil med najvišje dobitnike priznanj Občine Grosuplje. Srebrno priznanje se podeli Ženskemu pevskemu zboru Biser. Gospe so imele zdaj svoj jubilej, res lepo razveseljujejo srca vseh poslušalk in poslušalcev. Tretje priznanje pa gre v roke gospe Ireni Žerdin, ki pa je pustila svoj pečat na področju gledališke režije v naši občini, predvsem pri delu z mladimi,« je povedal župan. Vsem dobitnikom priznanj je že zdaj tudi iskreno čestital, priznanja pa jim bodo podeljena na prireditvi ob občinskem in državnem prazniku. Ta bo potekala v četrtek, 22. junija, ob 19. uri, v Kulturnem domu Grosuplje. »Takrat ste seveda lepo povabljeni tudi vsi občanke in občani, po prireditvi pa bo sledilo tudi malo druženja, na ploščadi pred kulturnim domom

Veliko se dela na cestni infrastrukturi, dela posebej intenzivno potekajo na Adamičevi cesti, glavni prometni žili Grosupljega. Pred seboj pa imamo tudi dva velika projekta na področju družbene infrastrukture. »Prvi je gradnja prizidka k Osnovni šoli Brinje Grosuplje. Sedaj je izbran arhitekt za projektiranje prizidka, ravno v tem tednu je bila podpisana pogodba. Drugi pa je gradnja kulturnega doma z glasbeno šolo in upravno poslovno stavbo. Natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije je bil objavljen in je tudi že zaključen, sledi delo komisije in izbor zmagovalca natečaja,« je povedal župan.

V nadaljevanju oddaje sta se z moderatorjem med drugim dotaknila naše nove pridobitve, otroškega igrišča na Koščakovem hribu, v neposredni bližini vadbenega otoka. »Predvsem vabim vse občanke in občane, da ga obiščejo,« je dejal župan. »Tam so tudi klopce, miza, skratka otroci se lahko malo poigrajo, starši malo posedijo, in vsi skupaj lahko preživijo kakšno urico prijetnega časa v naravi.«

»Grosuplje je kolesarsko mesto in kolesarska občina,« pa sta napovedala še zadnji del oddaje. Že naslednjo nedeljo, 4. junija, bo potekal 23. Kolesarski maraton treh občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Prireditev je vsem nam že dobro poznana, lepo se je prijel tudi družinski kolesarski maraton, bo pa start letos pri Gasilskem centru Grosuplje in ne na Kolodvorski cesti. V petek, 16. junija, pa v Grosupljem prvič gostimo start kolesarske dirke Po Sloveniji. »Start bo ob 10.45. uri, na Taborski cesti, pri avtobusni postaji. Pridite navijat,« je vse nas povabil župan.

»Sicer pa je junij tako ali tako pester z dogodki,« je še dejal. Kot je povedal, se bodo tudi letos, naslednjo soboto, 3. junija, srečali oldtimerji, v petek, 16. junija, bo Mestna tržnica Grosuplje mehiško obarvana. »Lepo povabljeni k spremljanju dogodkov, objavljenih na spletni strani www.grosuplje.si«.  

Oddaji še vedno lahko prisluhnete, s klikom na: Z ŽUPANOM NA KAVI, 26. 5. 2023. Vabljeni k poslušanju!
 
Jana Roštan

VIR: Občina Grosuplje