V sredo, 9. novembra, ob 12. uri bo v Cukrarni v Ljubljani župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z županoma Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Kranj

V sredo, 9. novembra, ob 12. uri bo v Cukrarni v Ljubljani župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z županoma Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Kranj podpisal listino o vzpostavitvi slovenskega partnerstva v okviru Misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest. Poleg mestnih občin Ljubljana in Kranj se je Velenje uvrstilo med 100 evropskih mest, ki bodo delovala kot eksperimentalna, inovacijska središča ter omogočila, da bodo do leta 2050 postala podnebno nevtralna vsa mesta v EU. 
 
V oktobru smo izvedli že več aktivnosti v okviru misije Podnebno nevtralna mesta. 4. oktobra, je bila v Vili Bianci druga delavnica z naslovom Podnebno nevtralna pametna mesta, na kateri smo izpostavili potrebe mest ter pričakovanja, ki jih imamo mesta napram državi. Potekala je tudi okrogla miza, kjer so predstavniki ministrstev, občin, Inštituta za politike prostora, Urbanističnega inštituta RS in EIT Climate KIC-a razpravljali na temo Kako lahko ministrstva podprejo mesta pri izvajanju Misij. Udeležence je nagovoril župan Peter Dermol, ki je poudaril, kako zelo pomembna je ta misija za Velenje in da pri izzivih, ki so pred nami potrebujemo pomoč države in Evrope.
 
Direktor občinske uprave mag. Iztok Mori pa se je 6. oktobra kot eden od govorcev udeležil 12. Ljubljanskega foruma pri panelu 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest – EU iniciative. Prestavil je načrte in vizijo Mestne občine Velenje, proces prestrukturiranja, ki je pred nami in zeleno preobrazbo mesta.
 
Pošiljamo fotografiji z dogodkov.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje