Znani polfinalisti Pesniškega turnirja 2022Na 22. Pesniškem turnirju je strokovna žirija za izbor pesmi na natečaju za najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu, ...

Oglej si sporočilo v brskalniku



Znani polfinalisti Pesniškega turnirja 2022Na 22. Pesniškem turnirju je strokovna žirija za izbor pesmi na natečaju za najboljšo izvirno neobjavljeno slovensko pesem v tekočem letu, v sestavi dr. Irena Novak Popov, dr. Marcello Potocco in Veronika Šoster, med 126 prispelimi pesmimi izbrala 24 po njihovem mnenju najboljših pesmi, ki so bile podpisane s šiframi. Avtorica projekta Zora A. Jurič in koordinator turnirja Nino Flisar sta ob kratki pomoči botre turnirja, Mance Košir, in vodje Prangerja, ki je Pesniški turnir 2022 vzel pod okrilje, Urške P. Černe, javno odprla kuverte s šiframi in razglasila 24 pesnic in pesnikov, ki se bodo s svojo pesmijo letos potegovali za naziv vitez/vitezinja na Pesniškem turnirju.Izbrane pesnice in pesniki (po abecednem vrstnem redu):

1.     Uroš Beočanin
2.     Dušan Brešar
3.     Marjana Cmager
4.     Miljana Cunta
5.     Mladen Gasparini
6.     Nika Gradišek
7.     Dunja Polonca Guček
8.     Damjan Japelj
9.     Tonja Jelen
10.  Marija Kisilak
11.  Nina Klemenčič
12.  Ana Kumperger
13.  Nastja Podgoršek Ferčec
14.  Tibor Hrs Pandur
15.  Ana Porenta
16.  Veronika Razpotnik
17.  Aljoša Rebrača
18.  Marko Skok – Mezopotamsky
19.  Nina Stopar
20.  Vesna Šare
21.  Denis Škofič
22.  Vesna Vajović
23.  Tom Veber
24.  Helena ZemljičIzbrani se bodo najprej pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih, ki bosta 21. aprila v Knjižnici A. T. Linharta v Radovljici in 12. maja v Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju ob Savi. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po dvanajst pesnikov in pesnic, štiri finaliste na vsakem bo izbrala strokovna komisija, dva pa občinstvo z  glasovanjem. Veliki finale Pesniškega turnirja 2022 z dvanajstimi finalisti bo v soboto, 18. junija 2022, v letnem avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, antologija svetovne poezije Orfejev spev in denarno nagrado v znesku 1000 evrov. Finalne pesmi bodo objavljene v zborniku, svojega zmagovalca pa bo izglasovalo tudi občinstvo. Podeljena pa bo tudi nagrada Vizir za najboljši video izbranih 24 pesmi.

Iskrene čestitke vsem izbranim!

Vsem pesnikom in pesnicam, ki niso bili izbrani, se zahvaljujemo za sodelovanje na natečaju.

PR: KUD Pranger

Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.