V nedeljo se je zaključila Halloween regata, zadnja v seriji treh regat za razred Optimist, ki jih je Jadralni klub Pirat Portorož povezal v Sailing Point Golden Series. Zlati optimist je šel v roke zamejskemu klubu TPK Sirena.

Kljub nestanovitni tramontani prvi dan regate, se je v soboto in nedeljo mladim jadralcem nasmihal močan jugo, v katerem so vsega skupaj odjadrali sedem plovov v kategoriji juniorjev in kadetov ter tri v kategoriji rookijev, v kateri so jadrali najmlajši optimisti. Jadralci iz desetih držav so za zmago na zadnji od skupno treh regat, ki so jih Piratovci povezali v Sailing Point Golden Series, imeli še večjo motivacijo. Halloween regata je namreč prinesla tudi zmagovalni klub serije, ki je domov odnesel optimista vrhunskega domačega proizvajalca EXO Boats – Golden Optimist in denarno nagrado. Najboljši klub v seštevku regat Opti Opening, Sailing Point Easter Regatta in Halloween regatta je postal Tržaški pomorski klub Sirena.  
Najboljši jadralci Halloween regatte

Zmagovalec Halloween regate je postal Sviatoslav Madonic (SVOC team Ukraine), drugo mesto je osvojila Gaia Zinali (CN Antignano), tretja je bila Olha Lubianska (Opti Sailing team Ukraine). Med deklicami je slavila Gaia Zinali (CN Antignano), druga je bila Olha Lubianska (Opti Sailing team Ukraine, tretje mesto pa je zasedla Zala Sterni (TPK Sirena). Med slovenskimi optimisti je bil med dečki najboljši Filip Valjavec (JK Izola) na 7. mestu, med deklicami pa Lina Sorta (JK Pirat Portorož) na 13.

Med kadeti je prvo mesto zasedel Giovanni Montesano (TPK Sirena), drugo Val Grbec (JK Pirat Portorož), tretje pa Roko Mlinar (JK Uskok Zadar). Med kadetinjami je zmagala Ahniesha Madonich (SVOC Team Ukraine), druga je bila Guia Legiša (TPK Sirena), tretja pa Lucia Zoe Lukić (JK Uskok Zadar).
Med jadralkami začetnicami (rookie) je bila najboljša Beatrice Marassi (TPK Sirena), druga je bila Rebecca Opalka (YC Dinamo Energia Bratislava), tretja pa Vita Cvitanović (JK Pirat Portorož). Med jadralci začetniki je slavil David Jan (JK Ljubljana), drugi je bil Jadran Rožić (JK Trogir), tretji pa Vladimir Kovačič (JK Ljubljana).

“Čestitam zmagovalcem prve zlate serije in Halloween regate. Za nami je dolga sezona, prva po dveh nepopolnih, ki si jo bomo zapomnili po odmevnih regatah z rekordnimi udeležbami, odlični organizaciji in neumornemu delu članov in simpatizerjev kluba,” je ob koncu regate povedal Mitja Margon, predsednik JK Pirat Portorož.

Jadralni klub Pirat Portorož je s Halloween regatto zaključil dolgo sezono, v kateri so organizirali kar 11 odmevnih mednarodnih regat, med katerimi sta bili tudi Sailing Point Easter Regatta z več kot petsto jadralci, svetovno prvenstvo za prestižni razred RC44 ter evropsko prvenstvo za razred Seascape 18. V celotno organizacijo regat je vpetih veliko članov kluba, ki skrbijo za odlično organizacijo regat in s tem za promocijo Portoroža in Pirana kot ljubiteljem jadranja prijazne destinacije.

Vir: Občina Piran