Priljubljena izletniška točka Pot med krošnjami Pohorje, ki leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, letos praznuje že četrti rojstni dan.

Priljubljena izletniška točka Pot med krošnjami Pohorje, ki leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, letos praznuje že četrti rojstni dan. Če v poletni soparici iščete destinacijo za osvežitev in raziskovanje narave, se lahko podate na slikovit sprehod na nadmorski višini 1517 metrov in spoznate drevesa krajevnih gozdov vse od korenin do vrhov krošenj. Med poletnimi meseci so za obiskovalce pripravili pester program aktivnosti, od kulinaričnih doživetij in nepozabnega spoznavanja vesolja do ustvarjalnih delavnic za otroke.

Preizkušanje izjemnih vin na izjemni lokaciji
Ta konec tedna, 16. 7., bo vinsko-kulinarični dogodek Salon VinDel on Tour med krošnje ponovno zvabil ljubitelje žlahtne kapljice, vinarje in dobavitelje raznih dobrot, ki se bodo že tretje leto zapored razvajali z vrhunskimi vini. Na predstavi vinsko kulinarične odličnosti, ki jo organizirata Pot med krošnjami in Zavod Slo Vino, se bodo gurmani družili med 10. in 18. uro. Registracija za udeležbo ni potrebna, poleg plačila vstopnice po rednem ceniku pa se obiskovalci lahko odločite za nakup degustacijskega kozarca in okušanje odličnih vin. Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, ne smete zamuditi druge izvedbe, ki bo 15. 8. Salon VinDel on Tour bo vsekakor poskrbel za razvajanje brbončic in nepozabno kulinarično doživetje.

Spoznajte skrivnosti nočnega neba v planetariju Odiseja
Opazovanje nočnega neba ima poleti še večji čar kot običajno, poleg tega pa ga pogosteje kot običajno razsvetlijo čarobni zvezdni utrinki. Si želite odkriti planete in zvezde ter meje vidnega vesolja? Od 17. julija do 27. avgusta boste na sprehodu med krošnjami lahko vstopili v najmodernejši mobilni planetarij v Sloveniji ter se vkrcali na vesoljsko potovanje. V planetariju Odiseja boste spoznali skrivnosti nočnega neba, planete, meglice in galaksije, najlepše grške mite in junake ter ozvezdja našega neba. 

Najbolj radovedni se lahko udeležite posebnega dogodka Gremo na luno, ki bo v petek, 28. julija, med 20. in 22. uro. Obiskovalci bodo pred vstopom na Pot med krošnjami najprej spoznali Luno, program Apollo in prve astronavte. Sledil bo sprehod do vrha stolpa in ogled Lune skozi teleskope. Vstopnina znaša 20,00 evrov na osebo, s seboj pa prinesite toplejša oblačila in svetilko. Nakup vstopnic bo mogoč od 19.30 do 20.00 na blagajni Poti med krošnjami. Zaželena je predhodna prijava na elektronski naslov: info@potpohorje.si. Več informacij najdete na spletni strani www.treetop-walks.com/pohorje/.

Poučno in ustvarjalno dogajanje za otroke
Na Poti med krošnjami so tudi za najmlajše pripravili poučne in zabavne vsebine. Letošnja novost, ki bo med krošnje umeščena zelo kmalu, je zagotovo Comic Rally – Zabavna dirka z veveričkom Emilom, ki v obliki stripa na igriv način podaja temo biološke raznovrstnosti. Namen projekta je, da bi mlade navdušili za ohranjanje narave. Otroci bodo na poti preko 15 panojev igrivo raziskovali pohorske gozdove in pridobili nova znanja. Na koncu poti bodo za svoj trud v trgovinici prejeli simbolično nagrado. Izkupiček stripovskega dobička je sicer namenjen neprofitni družbi DoNature, ki se ukvarja s promocijo okoljskega izobraževanja, vzgoje, izobraževanja odraslih in poklicnega usposabljanja ter varstvom narave in krajine.

Na zadnjo julijsko soboto, 29. julija, med 10.30 in 13.30 se bodo na Poti med krošnjami otroci lahko udeležili ustvarjalnice Spoznajmo zajčka, na kateri bodo krepili ročne spretnosti, kreativnost in domišljijo ter uživali v čudovitem okolju med krošnjami dreves. 

Podajte se na nepozabno odkrivanje narave in njenih skrivnosti na Poti med krošnjami Pohorje!

VIR: IPPR