Zimske temperature prinašajo nove zimske radosti in možnosti za rekreacijo na prostem.

Zimske temperature prinašajo nove zimske radosti in možnosti za rekreacijo na prostem. Od srede, 17. januarja, od 8. ure dalje vabljeni na Visto, kjer smo uredili 400 metrov dolgo progo za tek na smučeh, za najmlajše pa je na voljo tudi mini sankališče. Poleg drsališča imamo v Velenju zasneženi dve manjši skakalnici v Smučarsko skakalnem centru, kjer mlajši tekmovalci opravljajo treninge. V Velenju je ne glede na vremenske razmere na voljo tudi rekreacija na bazenu ali v Rdeči dvorani.
 
Na Visti bo proga za tek na smučeh obratovala vsak dan od 8. do 20. ure, uporaba bo brezplačna. Izposoja opreme (čevlji, smuči in palice) bo znašala 9 evrov, novost pa bo družinska karta za izposojo opreme v višini 20 evrov. Po dogovoru s Smučarsko skakalnim klubom bo po ceniku na voljo tudi mentor – učitelj teka na smučeh. Učenkam in učencem velenjskih osnovnih šol bomo v sklopu zimskih športnih dni omogočili tudi tek na smučeh (v kombinaciji z drsanjem na Drsališču Velenje).
 
Drsališče Velenje v Sončnem parku je dobro obiskano tako dopoldan z obiski osnovnih šol kot popoldan, ko na drsališču potekajo prostočasne in športne aktivnosti. Poleg brezplačnega drsanja nudijo tudi igranje hokeja in curlinga. Več informacij najdete na Facebook strani Drsališča Velenje in na spletni strani www.hkv.si.
 
Občanke in občane vabimo tudi na rekreacijo na Bazen Velenje (fitnes ali plavanje) ali v Rdečo dvorano Velenje na igranje tenisa, badmintona, skvoša, namiznega tenisa, teqballa in vadbo golfa. Za proste termine v Rdeči dvorani se lahko dogovorite na telefonski številki 03 898 74 00 ali preko rezervacijskega sistema na spletni strani Rdeče dvorane ŠRZ Velenje (Rezervacija terminov – Rdeča dvorana ŠRZ Velenje (srz-rdeca-dvorana.si)).
 
Prijazno vabljeni, da se v zimskih ali celoletnih športnih aktivnostih preizkusite tudi vi!
 
PR - Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje 
Vista