Četudi je bilo varovanje v svojih začetkih domena moških, ženske dandanes opravljajo vse varnostne naloge in so v njih tudi izjemno uspešne.

Četudi je bilo varovanje v svojih začetkih domena moških, ženske dandanes opravljajo vse varnostne naloge in so v njih tudi izjemno uspešne.

Ženska s svojim pristopom namreč lahko deluje bolj pomirjujoče, hitreje zazna razpoloženje in namene človeka ter prilagodi svojo komunikacijo. Njena rahločutnost v množici ukrepov, ki jih lahko uporabi varnostnik, kadar se napetost stopnjuje, lahko pripomore k temu, da je teh čim manj. Ali, kot pravi Davor Pajk, direktor operative koncerna Sintal: »Vodilo v naši varnostni službi je, da skušamo ukrepe varovanja izvajati čim bolj človeku prijazno, z uporabo čim manj sile in s čim več tenkočutnosti. V tem so ženske veliko spretnejše od moških. Ženska veliko hitreje začuti človeka in zato tudi prej uporabi prave besede, moškim pa besed hitro zmanjka in stvari lažje rešujejo fizično. Prav tega se moški lahko učijo od svojih sodelavk – kako hitro, prijazno in odločno umiriti situacije.«

Ženske opazijo stvari hitreje
Karlo Kovač, namestnik direktorja PE Severna Primorska koncerna Sintal doda, da ženske varnostnice v povprečju določene stvari opazijo hitreje od moških. »Ženske gredo v postopku globlje, natančneje, njihova poročila so podrobnejša … To pa so stvari, ki so naročnikom všeč, saj vidijo, kaj plačajo.

Petra Arula, odnosi z javnostmi
Več v 99. številki Sintalčka

VIR: Sintal