Pod programskim geslom: »Zeleni odnosi z javnostmi, zelena odgovornost« se je na Plitviških jezerih včeraj začela tridnevna mednarodna konferenca o odnosih z javnostmi.

Več kot 200 udeležencev iz 13 držav in 28 strokovnjakov za odnose z javnostmi, ki bodo spregovorili skozi 17 predavanj in 2 panela, je del letošnje 20. jubilejne PRO PR konference.
 
Jubilejna 20. PRO PR konferenca na Plitviških jezerih (foto: Fabio Bastijanić)


Registracija prisotnih pred konferenco (foto:Fabio Bastijanić)


»Stroka odnosov z javnostmi je v zadnjih 10 letih doživela digitalno operativno preobrazbo, zdaj pa se je znašla v novi vlogi, v vlogi enega izmed »varuhov« planeta Zemlja. Vsako podjetje, institucija, dogodek, vsak posameznik bi moral imeti večjo odgovornost do zelene komunikacije, izobraževanja in implementacije. Strokovnjaki za odnose z javnostmi bomo morali s svojimi nasveti preko projektov vplivati in približati pomen zelene odgovornosti,'' je ob otvoritvi povedal predsednik organizacijskega odbora Danijel Koletić.
Danijel Koletić, predsednik organizacijskega odbora (foto: Fabio Bastijanić)


Konferenco spremlja 22 predstavnikov medijskih hiš iz regije, med predavatelji pa so tudi: Martin Nesirky, direktor informacijske službe Združenih narodov iz Avstrije, Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga in komunikacij v vladnih medijih Office, iz Združenih arabskih emiratov, Mai Anh Le, regionalni vodja za Global PR Hub iz Vietnama, John Shield, direktor komunikacij BBC iz Združenega kraljestva, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacij Museo Nacional Del Prado, iz Španije ter številni lokalni in regionalni strokovnjaki.

20. jubilejna PRO PR konferenca na Plitviških jezerih (foto: Fabio Bastijanić)


Danijel Koletić, predsednik organizacijskega odbora in Katarina Markovič, višja svetovalka generalnega direktorja Plitviških jezer (foto: Fabio Bastijanić)

 
To je edina konferenca, ki jo podpira The Public Relations and Communications Association (PRCA). V sklopu konference PRO PR bodo podelili tudi nagrade PRO PR Globe Awards.


Dodatne informacije:
Danijel Koletić
Predsjednik organizacijskog odbora
+385 98 417 108