Zavod za turizem Šaleške doline se je udeležil zaključne prireditve projektov Naj kopališče in Slovenia's Hidden Gems v Maistrovi kleti na Zavrhu.


Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2022, ki jo že 32. leto zapored organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija. Kopalci so glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališč, letnih in naravnih kopališč ter pokritih bazenskih kopališč.
Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope pa se je uvrstil med finaliste v kategoriji Slovenia's Hidden Gems.

V izboru Naj kopališče 2022 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že peto leto zapored. V poletni sezoni 2022 se ekipa radijske oddaje »Naj kopališče« že 32. leto zapored vsak teden odpravlja na slovenska kopališča, kjer preveri kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Glasovanje je potekalo na dva načina, in sicer prek spletne strani www.najkopalisce.si in z glasovnicami, ki so jih kopalci lahko oddali na kopališčih. Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.


Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Sprostitev zagotavlja čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve. Z novim prireditvenim prostorom in odrom Vista, v neposredni bližini Velenjske plaže, pa Smo ustvariti odlične pogoje za razvoj festivalskih in drugih vsebin. Z raznoliko in bogato ponudbo smo ustvarili dodano vrednost vse bolj prepoznane turistične destinacije.

Doživetje Polet v usnjarno Evrope je bilo razglašeno za finalista akcije Slovenia's Hidden Gems za leto 2022. Radio SI s to akcijo predstavlja skrite dragulje, ki ostanejo nepoznani številnim tujim turistom, ki obiščejo Slovenijo. Pakete je preizkusilo več tujcev, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo. Izbor ponudnikov je bil prepuščen uredništvu Radia Si in poslušalcem, ki so glasovali za predloge. 
Veseli smo, da smo del odličnega projekta Radia Si, s katerim promoviramo odlične turistične produkte in pakete, ki ponujajo najboljše kar premorejo raznolike slovenske pokrajine – vse od Prekmurja do Primorske.

Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope pripravljamo v sodelovanju z Občino Šoštanj, Vilo Mayer, Muzejem usnjarstva na Slovenskem, Šaleški aeroklubom in Gostilno Acman.


Več o doživetjih: 
 
PR: ZZTŠ