Včeraj zvečer so na slavnostni prireditvi že enajsto leto zapored predstavili izbor slovenskih kupcev in razglasili izbrane produkte leta 2023. Gre za največjo svetovno nagrado za novosti, v kateri izbirajo izključno kupci.

V Sloveniji kupci v raziskavi vsako leto izbirajo med več stotimi novostmi v vseh kategorijah široke potrošnje, ki so jih proizvajalci ali distributerji na slovensko tržišče uvedli v zadnjih dveh letih. Naziv Izbran produkt leta prejmejo le izdelki in storitve, ki so v svojih kategorijah navdušili kupce in premagali konkurenco.

Kot pravijo organizatorji, so ključni vir rasti in uspeha proizvajalcev in produktov inovacije, novosti, stalno prilagajanje ter izpopolnjevanje potreb in želja kupcev. »Kupec je še vedno kralj in njegova izbira oz. nakup je tisto, za kar si prizadevajo vsi proizvajalci in trgovci. Izbran produkt leta je najboljše, kar lahko novost ali inovacija pridobi. Je izraz potrditve, naklonjenosti kupcev in njihove nakupne namere. Novi slogan 'Izbran produkt leta, najboljše za inovacije' še bolj podrobno ponazarja dejansko veljavnost najbolj prepoznavnega pečata za novosti široke potrošnje na svetu,« dodajajo.

IN KDO SO ZMAGOVALCI?

To so naslednji izdelki:

gobice in krpe Vileda ultrafresh;

kapsule za strojno pomivanje posode Jar Platinum Plus;

potovalni set za ustno higieno Curaprox;

Manner Snack Minis;

hrana za mačke Purina ONE;

DANA Vitamin Sunny;

intimni gel s probiotičnim delovanjem LUBE iz Tosame;

geli za prhanje Ilirija 1908;

nova linija vložnin Droga;

linija zložljivih električnih koles S-BIKES;

premium goriva MOL EVO Plus;

jogurt s proteini EGO Ljubljanskih mlekarn;

premium linija piva Union;

lestve Alpos Alu;

kapsule za pranje perila Ariel;

rastlinski napitki Plana Plus Pomurskih mlekarn;

linija skuterjev Sym JET;

MOL Fresh Corner Hot Dog;

otroške zobne ščetke Curaprox CS Kids ter

biorazgradljive soft krpice in vlažni robčki to.to z 99 % vode

V kategorijah trgovskih blagovnih znamk pa so pečat prejeli še:
jogurt SKYR, čokoladni bomboni Cremini, praline Dolciando in ekološki detergent za posodo Dexal (vsi izdelki so iz Eurospina).

V raziskavi, ki jo neodvisno, v večini  47 držav sveta, kjer poteka izbor za Product of the Year, opravlja največje globalno raziskovalno podjetje NielsenIQ, je sodelovalo več kot 1.400 slovenskih kupcev. Panel vzorca kupcev je reprezentativen za splošno prebivalstvo Slovenije glede na strost, spol in regije. Letošnja edicija za Izbran produkt leta je bila prva, kjer so kupci lahko testirane izdelke ocenjevali preko aplikacije treetz.

VIR: MM