ostanite na tekočem z vsemi novostmi na Beletrini! V našem tedenskem novičniku boste izvedeli vse o aktualnih dogodkih, novih izdajah knjig in druge zanimivosti.

Drage bralke, dragi bralci,
ostanite na tekočem z vsemi novostmi na Beletrini! V našem tedenskem novičniku boste izvedeli vse o aktualnih dogodkih, novih izdajah knjig in druge zanimivosti.

Beletrina Digital bo obogatila slovenski kulturni prostor

Zaživela je edinstvena multimedijska naročniška platforma Beletrina Digital,  ki združuje več kot 3000 e-knjig, 2000 zvočnih knjig v slovenskem in tujih jezikih, 500 filmov in tedensko novih prispevkov ter podkastov. Do platforme lahko dostopate preko mobilne aplikacije ali spleta. Prvih 48 ur je uporaba za vsakega uporabnika brezplačna.

Knjiga tedna
Preberite mednarodno nagrajeno uspešnico izpod peresa nove japonske literarne zvezdnice Emi Yagi. Briljantna domislica gospodične Šibata je prvoosebna pripoved mlade ženske, ki ji impulzivno izrečena laž, da je noseča, spremeni življenje. Po novem živi bolj zdravo in sproščeno in tudi sodelavci so uvidevnejši. A ko njena domišljena prevara postane vrtinec, ki jo srka vse globlje vase, se meja med krinko in resničnim življenjem usodno zabriše.

Beletrina v živo
Vabljeni k ogledu najnovejše epizode Beletrine v živo. Tokrat vam predstavljamo novi roman Klemna Kordeža z naslovom Nikogaršnji čas. Z avtorjem se je o njegovem delu pogovarjal literarni kritik, prevajalec in publicist Sašo Puljarević.


Predstavitev knjige Nikogaršnji čas Klemna Kordeža
V sredo, 5. junija 2024, ob 19. uri nas v baru Pritličje čaka predstavitev novega romana Klemna Kordeža. Na odru se mu bo v vlogi moderatorja pridružil Gašper Stražišar, kot gosta pa bosta v pogovoru sodelovala še urednika obeh njegovih del Urban Vovk in Andrej Hočevar. Vabljeni!

AirBeletrina
Slavenka Drakulić, ena najbolj priljubljenih in prevajanih hrvaških pisateljic, v AirBeletrinini kolumni Drobnarije tokrat opisuje zanimive dneve v družbi prijateljičine psičke Mimi: »Čim je moja prijateljica odpotovala, je Mimi postala pridna. Rekla bi celo, da preveč pridna, in prav to mi je bilo sumljivo.« Preberite, kako se Mimi radosti in boji, kako nagaja in čustvuje … »Psi so vsekakor bitja, ki premorejo čustva, celo sočutje, razumevanje razmer in sposobnost sporazumevanja,« ugotavlja Slavenka Drakulić. Toplo, duhovito in igrivo. Priporočamo!


VIR: Beletrina