Portorož med 9. in 11. majem gosti že 25. Slovensko turistično borzo (SIW), ki jo organizira Slovenska turistična organizacija.

Portorož med 9. in 11. majem gosti že 25. Slovensko turistično borzo (SIW), ki jo organizira Slovenska turistična organizacija. Gre za največji poslovni dogodek slovenskega turizma, ki omogoča slovenskim turističnim ponudnikom sklepanje poslov s ključnimi kupci iz Evrope in prekomorskih dežel, tujim udeležencem pa daje priložnost spoznavanja turistične ponudbe Slovenije.

Zavod za turizem v sodelovanju s Hotelom Paka Velenje na slovenski turistični borzi ključnim kupcem iz Evrope predstavlja turistično ponudbo Šaleške doline.

Tudi letos je zanimanje za udeležbo tako pri slovenskih ponudnikih v turizmu kot tujih organizatorjih potovanj in predstavnikih specializiranih agencij izjemno. Okoli 150 tujih partnerjev se bo srečalo s predstavniki prav toliko slovenskih turističnih podjetij in organizacij, hotelov, turističnih agencij, zdravilišč, javnega sektorja v turizmu, kongresnih centrov in ostalih ponudnikov v turizmu.

V sredo, 10. maja bo potekalo glavno borzno dogajanje, ko se bodo udeleženci srečevali na vnaprej dogovorjenih 15-minutnih poslovnih sestankih.

Tudi letos je poseben poudarek na vrsti neformalnih poslovnih programov oz. druženj ter doživetij, ki predstavljajo zelena, aktivna in zdrava izbrana doživetja v sproščenem vzdušju. Borzni dan bo sklenil Slovenski večer v organizaciji STO, pogostitev pa bodo izvedli Hoteli Bernardin.

Da bi tuji udeleženci borze podrobneje spoznali slovensko turistično ponudbo in destinacije, se bodo lahko v dneh po zaključku borze udeležili enega izmed štirih tematskih študijskih potovanj, na katerih bodo na različnih koncih Slovenije spoznavali njena izbrana doživetja in ponudbo. Letos so tudi študijska potovanja vsebinsko nadgrajena z doživetji in možnostmi mreženja domačih ponudnikov in tujih gostov.

V veliko veselje nam je, da bomo v četrtek, 11. maja, v okviru SIW borze enega izmed štirih tematskih študijskih potovanj pripravili tudi v Velenju. Na 5-zvezdičnem doživetju Velenje Underground bomo gostili ekipo tour operaterjev in novinarjev iz celotne Evrope.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko družbenih omrežij @VisitSaleska.


PR - Zavod za turizem Šaleške doline

/