Jorge in Demián Bucay bosta jutri, 25. maja 2023, ob 20. uri nastopila pred polno Gallusovo dvorano

Jorge in Demián Bucay bosta jutri, 25. maja 2023, ob 20. uri nastopila pred polno Gallusovo dvorano

Mladinska knjiga in Cankarjev dom sta tik pred izidom slovenskega prevoda Mita o sreči Jorgeja Bucaya v Slovenijo povabila tako priljubljenega pisatelja in psihoterapevta Jorgeja kot tudi njegovega sina Demiána. Oče in sin bosta spregovorila o odnosih, ki nas zaznamujejo − med pomembnejše zagotovo sodi tudi odnos med starši in otroci, o katerem sta slavna psihoterapevta napisala knjigo O starših in otrocih.

Jorge Bucay, ki v svojih knjigah išče odgovore na zapletena bivanjska vprašanja, je izjemno priljubljen, kot terapevt in kot pisatelj: doslej so po svetu prodali že več kot deset milijonov njegovih knjig, v slovenščino je prevedenih petnajst naslovov.

Čeprav Bucay že vrsto let navdihuje slovenske bralce, je zanimanje javnosti za njegov nastop soorganizatorja presenetilo: Gallusova dvorana je razprodana, na voljo je le še nekaj vstopnic. To pomeni, da bo znamenitemu pisatelju in njegovemu sinu prisluhnilo kar 1400 obiskovalcev.
Takšnega zanimanja za nastopajočega pisatelja v Cankarjevem domu ne pomnijo, čeprav je institucija gostila že številna zanimiva in pomembna pisateljska imena.

O avtorjih:
Dr. Jorge Bucay, zdravnik psihiater, gestalt in psihodramski terapevt, je kot terapevt sprva delal v bolnišnicah in ordinacijah, predaval je v knjižnicah, šolah in gledališčih, imel je tudi svojo lastno radijsko in televizijsko oddajo. Odkar ne dela več kot terapevt, svoj čas posveča branju in pisanju. Veliko tudi potuje in predstavlja svoje knjige. Njegov uspeh v številnih državah je izjemen: srečuje se s predsedniki držav, mediji v vrsti čakajo na intervjuje, v Bolgariji je bil celo vodilno ime kampanje za pospeševanje pismenosti med mladimi. Kljub številnim obveznostim po vsem svetu Jorge Bucay nenehno piše, svet pa mu priznava vlogo pionirja na področju zdravljenja s pripovedovanjem zgodb, v katerih je ujeta modrost različnih kulturnih tradicij.

Demián Bucay je psihiater in psihoterapevt. Doktoriral je iz gestalt terapije. Kot terapevt individualno svetuje parom in družinam, vodi predavanja in delavnice.

VIR: MK