olimpijec Žan Košir je zapustil izolacijski hotel in se vrnil v olimpijsko vas! Vesel in dobre volje se je pred slabo uro v olimpijsko vas Zhangjiakou vselil trikratni dobitnik olimpijske kolajne, Žan Košir.

Spoštovani, 

olimpijec Žan Košir je zapustil izolacijski hotel in se vrnil v olimpijsko vas! Vesel in dobre volje se je pred slabo uro v  olimpijsko vas Zhangjiakou vselil trikratni dobitnik olimpijske kolajne, Žan Košir. Po 10 dneh izolacije je tako danes  ponovno med preostalimi člani olimpijske reprezentance Slovenije in se že pripravlja na jutrišnji prvi uradni trening. Športnik je prestal proceduro negativnih testov in se sedaj obravnava kot ''bližnji kontakt''. Čaka ga 7 dni testiranj 2x na  dan ter posebne vožnje na treninge in tekmovanja. Po 7 dneh in 14 negativnih PCR testih pa bo ponovno obravnavan  kot ''zdrav'' športnik in brez omejitev. 

Žan ima tako 4 dni časa, da se pripravi na kvalifikacije paralelnega veleslaloma, ki bodo 8.2. s pričetkom 10.40 po  pekinškem času. Koširju se bodo tisti dan na progi pridružili tudi Tim Mastnak in Rok Marguč ter Gloria Kotnik v ženski  konkurenci. 

Sicer pa se slovenski olimpijci ravnokar peljejo na slavnostno otvoritev olimpijskih iger, kjer bosta Ilka Štuhec in Rok  Marguč na stadion Ptičje gnezdo popeljala približno 35 članov reprezentance. Jutri pa nas čakajo že prva tekmovanja  v biatlonu, deskanju na snegu, smučarskih skokih in teku na smučeh.