Med projekti participativnega proračuna je bil izglasovan tudi športni objekt v Lescah, ki ga je predlagala Helena Šolar.

Manca Š. M. 

V predlogu je navedla, da v Lescah ni pokritega prostora, kjer bi se v primeru slabega vremena izvajale različne športne, kulturne in ostale družbene dejavnosti na prostem. Zato je predlagala postavitev pokritega objekta v obliki  kozolca.

Ker je vrednost projekta presegla razpoložljiva proračunska sredstva, ga je občina nadgradila v projekt Megeneracijski živ žav z objektom za šport, rekreacijo in prosti čas kot medgeneracijskih rekreativnih površin in zanj pridobila nepovratna sredstva na javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Gorenjska košarica za izbor operacij Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (sredstva CLLD).

Občinska uprava je za gradnjo nezahtevnega objekta projektno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje pridobila v lanskem letu. Nameščen bo nasproti leškega vrtca - zakoličba je bila izvedena danes. Izbrani izvajalec Taurus šport d.o.o. bo dvojni kozolec s površino približno 60 kvadratnih metrov in opremo namestil do konca novembra.

PR: Občina Radovljica