V petek, 10. novembra letos, bo izšel še zadnji letošnji sklop novih slovenskih poštnih znamk.

MARIBOR, 9. november 2023 –  V petek, 10. novembra letos, bo izšel še zadnji letošnji sklop novih slovenskih poštnih znamk.
 
Izšle bodo štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, bodo praznične znamke tudi tokrat izdane v samolepilnih polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk bosta A (oz. 0,75 EUR) in C (1,57 EUR), nominali božičnih znamk pa B (oz. 0,98 EUR) in C (1,57 EUR).
 
Novembra izide tudi prva znamka nove serije, imenovane Človeška čutila, kjer bo na prvi znamki predstavljeno čutilo za tip. Znamka bo izšla v bloku z eno znamko, njena nominala pa bo 2,69 EUR.
 
Pošta Slovenije nadaljuje tudi s serijo Slovenske znanstvenice. Na že peti znamki te serije predstavlja slovensko filozofinjo, dr. Almo Sodnik. Znamka bo izšla v mali poli z desetimi znamkami in nominalo 0,75 EUR.
 
Lani začeto serijo Slovenski pregovori in reki dopolnjuje z znamko, posvečeno pregovoru »Ura teče, nič ne reče!« Znamka bo izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala bo 0,98 EUR.
 
V seriji Slovenski letalski pionirji in dogodki je znamka posvečena prvemu slovenskemu letalcu in letalskemu konstruktorju Edvardu Rusjanu. Tudi tretja znamka te serije bo izšla v poli s 16 znamkami, njena nominala pa bo 2,67 EUR.
 
Novembra bo izšla tudi razglednična dopisnica, s katero bo Pošta Slovenije obeležila 40. Piranske dneve arhitekture.
 
Tudi tokratne znamke spremljajo žigi in ovitki prvega dne, več informacij o izidu je na voljo na spletni strani Pošte Slovenije, na zavihku Poštna znamka (posta.si).
 
 
VIR: Pošta Slovenije