Če bi iz korpusa svetovne književnosti iztrgali opus Franza Kafke, bi ta bila bistveno drugačna.

LUD Literatura

Zadnji dan za prednaročilo najbolj znane in odmevne biografije Franza Kafke!
Če bi iz korpusa svetovne književnosti iztrgali opus Franza Kafke, bi ta bila bistveno drugačna. Drugačna bi bila tudi, če bi Max Brod upošteval prijateljevo predsmrtno željo in uničil njegove rokopise. A se je odločil drugače in poskrbel za objavo Kafkovih najpomembnejših del. In samo zato danes lahko govorimo tako o Kafkovih predhodnikih kot, predvsem, naslednikih. Izid Brodove knjige Franz Kafka. Biografija je za naš prostor pomembno dejanje, saj gre za prvo celovito predstavitev življenja in dela tega modernega klasika v slovenščini. Knjigo je prevedel Tomo Virk, ki je napisal tudi spremno besedo.

Samo še danes lahko knjigo naročite po prednaročniški ceni 25 €. Knjiga izide v začetku meseca marca. Biografijo pa lahko naročite tudi v kompletu s stripom Preobrazba, ki ga je po Kafkovi kultni zgodbi ustvaril ameriški stripar Peter Kuper in smo jo izdali v lanskem letu, za obe knjigi skupaj boste odšteli 35 €. Poštnino častimo mi! Prednaročilo knjige
Franz Kafka

Pisatelj in skladatelj Max Brod (1884–1968) je bil od študijskih let pa do Kafkove prezgodnje smrti najtesnejši prijatelj avtorja Preobrazbe, Gradu, Procesa in drugih mojstrovin. Srečevala sta se bolj ali manj vsak dan, skupaj sta obiskovala judovsko gledališče, literarne večere in predavanja, potovala po Češki in po Evropi, skupaj prebirala literarna dela svojih favoritov, posvečena sta bila v intimne skrivnosti drug drugega. Brod je bil nazadnje tisti, ki je ohranil Kafkovo literarno zapuščino pred uničenjem in poskrbel za objavo njegovih najpomembnejših del, bolj ali manj pa tudi vseh drugih. Kot najboljši poznavalec Kafkovega življenja je o njem napisal več knjig, njegov lik je celo ovekovečil v romanu.

Podatkovno najcelovitejši in največkrat ponatisnjeni ter dopolnjeni življenjepis je prvič izšel leta 1937 pod preprostim naslovom Franz Kafka. Biografija. Brod nas seznanja s podrobnostmi iz prijateljevega življenja, kot opazovalec iz prve roke komentira njegova družinska razmerja, osebne dileme in ljubezensko življenje, objavlja pa tudi kopico dokumentov ter osebnih pričevanj, ki pomembno osvetljujejo Kafkov literarni opus in njegov pogled na svet. Brodova komunikativno napisana Biografija je tako ne le avtentičen prikaz Kafkovega življenja, temveč tudi neprecenljiv vir za vsakogar, ki se želi z življenjem in delom tega modernega klasika spopasti kot interpret.


Zbirka: Labirinti
Prevod in spremna beseda: Tomo Virk
Število strani: 278
Redna cena: 29 €
Prednaročniška cena: 25 €"Močan naliv. Postavi se po robu dežju, dopusti, da prodrejo železni žarki skozte, polzí v vodi, ki te želi odnesti, vendar ostani, tako pokončno pričakaj sonce, ki prodre iznenada in brezkončno."– moto Brodove biografije, iz Kafkovih dnevnikov 

PR - LUD Literatura