V Ljubljani se začenja dvodnevni karierni sejem BioFair, ki ga pod okriljem organizacije BEST organizirajo študentje različnih naravoslovnih smeri. Na sejmu se bodo predstavila podjetja z različnih področij ved o življenju, udeleženci se bodo lahko pomerili v BioKvizu

Ljubljana, 17. maja - V Ljubljani se začenja dvodnevni karierni sejem BioFair, ki ga pod okriljem organizacije BEST organizirajo študentje različnih naravoslovnih smeri. Na sejmu se bodo predstavila podjetja z različnih področij ved o življenju, udeleženci se bodo lahko pomerili v BioKvizu, dogodek pa se bo sklenil z znanstvenim simpozijem z naslovom Od proteina do spomina.

Sejem, ki bo danes in v četrtek potekal na ploščadi pred Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, študentom omogoča stik s predstavniki različnih podjetij, vstop na trg dela, iskanje primerne zaposlitve in pregled možnosti za usmeritev po končani študijski poti, so sporočili organizatorji.

Na stojnicah se bodo v sredo in četrtek med 10.00 in 16.00 predstavili predstavniki več podjetij z različnih področij ved o življenju. Od 11.00 do 14.00 bodo potekali tudi hitri razgovori s podjetji, kjer bodo študentje lahko izvedeli, kakšne kadre zaposlujejo posamezna podjetja.

Poleg predstavitev podjetij in inštitutov bo danes ob 16.00 na sporedu tudi BioKviz, kjer se bodo ekipe študentov pomerile v reševanju vprašanj s področja ved o življenju.

Sejem se bo sklenil v četrtek ob 17.00 z znanstvenim simpozijem z naslovom Od proteina do spomina. Na simpoziju bodo predstavili različne molekularne, biokemijske, medicinske, farmacevtske, mikrobiološke in biotehnološke pristope pri odkrivanju in spopadanju z nevrodegenerativnimi boleznimi, ki so povezane s pomnjenjem in spominom. Predavanja z različnih tematskih področji bodo potekala v obliki krajših 10-minutnih nastopov različnih strokovnjakov.
Pri ustvarjanju dogodka BioFair 2.0 bodo sodelovali Juicy Marbles, BioSistemika, Krka, Algen, Helios, Nacionalni inštitut za biologijo, Novartis, Kemijski inštitut, Sartorius - BIA Separations, Acies Bio, Institut Jožef Stefan, Perutnina Ptuj, Pomurske mlekarne, Univerzitetni Klinični Center Ljubljana, EIT Food Hub Slovenija, Jafral, Microbium in Roche.

Z dogodkom želijo organizatorji povezati znanost, gospodarstvo in univerzo, "kar bistveno prispeva k razvoju panoge v slovenskem prostoru in k promociji znanosti ter morda pripomore k temu, da slovensko znanje ostane v domovini," so zapisali.

Pri organizaciji dogodka sodelujta Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (UL) ter Biotehniška fakulteta UL.

VIR: STAkrog